Épülhet a tanuszoda Csíkszentkirályon Fotó: Gönczy Tamás

Épülhet a tanuszoda Csíkszentkirályon

Épülhet a csíkszentkirályi tanuszoda – az erről szóló kivitelezési szerződést szerdán írták alá.

„Egy évvel ezelőtt jóváhagytuk, ma aláírták az erről szóló szerződést, és a tervek szerint másfél év múlva átadhatjuk a modern tanuszodát Csíkszentkirályon. A korszerűen fölszerelt és környezetbarát uszodát a gyermekek úszásoktatásra, a felnőttek pedig tanórák után használhatják” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

„Örömömre szolgál azt látni, hogy ez már a sokadik olyan beruházás, amelyre az RMDSZ szerezte a finanszírozást, az RMDSZ tervezte és indítja el, és hamarosan már nem csak papíron lesz látható. Mindennap azon dolgozunk, hogy Erdély szerte sok ilyen, a helyi közösségeket szolgáló beruházás valósuljon meg” –nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A csíkszentkirályi tanuszodában, a 25x12,5 méteres, 1,2-1,8 méter mély medence mellett zuhanyzók, öltözők, mosdók is lesznek. A tanuszoda a szükséges energiájának 50 százalékát újrahasznosítható forrásokból fogja nyerni. A lelátók befogadóképessége 124 fő, az uszoda mellett egy 40 férőhelyes parkolót is kialakítanak. A szerződés értéke 23 millió lej, az uszodát a tervek szerint másfél év múlva adják át.

kapcsolódó

Hírlevél