Kelemen Hunor

Kelemen Hunor

Telefon:

Szövetségi Elnöki Hivatal:
400489 Kolozsvár, Majális utca, 60 sz.
050542 Bukarest, 5-ös szektor, Dr. Lister utca, 57. sz.

Képviselői iroda:
530330 Csíkszereda, Petőfi Sándor u., 36 sz.
Irodavezető: Zsigmond Bernadett - 0266 311 836, bernadett.balint@yahoo.com

1967. október 18-án születtem Csíkkarcfalván. Kolozsváron, az Agrártudományi Egyetemen állatorvosit, a Babeş – Bolyai Tudományegyetem filozófiát tanultam. A Jelenlét kulturális folyóirat társalapítója és főszerkesztő-helyettese voltam, a kolozsvári közszolgálati rádióban kulturális és politikai műsorokat szerkesztettem. Időközben a Korunk kulturális folyóirat munkatársaként is dolgoztam, irodalmi munkáimat több romániai és magyarországi kiadvány publikálta.

1997-ben kerületem a politikába. Voltam kulturális államtitkár és miniszter, miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ ügyvezető elnöke. Jelenleg az RMDSZ elnöke vagyok. 

2019-ben harmadszor voltam a Szövetség államelnök-jelöltje. Azért indultam a választáson, hogy elmondjam a magyarok üzenetét: nem elvenni akarunk Romániától, hanem építkezni a többséggel közösen. Egy jobb országban akarunk élni, amely megbecsüli – és nem megalázza polgárait.  Tiszteletet akarunk a magyarok számára, tiszteletet magyarok és románok között, állam és polgárai között.

2020-ban újabb képviselői mandátumot nyertem Csíkszéken, és miniszterelnök-helyettese lettem a PNL-USR-PLUS-RMDSZ, majd a PNL-PSD-RMDSZ kormánynak.

kapcsolódó

Hírlevél