Oltean Csongor április elsején sem viccelődött Besztercén

Oltean Csongor április elsején sem viccelődött Besztercén

Kevés magyar él ugyan Beszterce-Naszód megyében, de annál erősebb és összetartóbb közösséget alkotnak – emlékeztette Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje a Szomszédnéni Produkciós Iroda előadására összegyűlt besztercei közönséget április elsején.

 

A Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke a Besztercei Kultúrpalotában elmondta: nem mindegy, hogy csak a magyarellenes román pártok képviselői kerülnek be az Európai Parlamentbe, vagy van egy erős kárpát-medencei magyar képviselet is, amelyik az őshonos kisebbségek jogaiért harcol. Hozzátette: a két-három erdélyi magyar képviselő mellett a Fidesz és KDNP, illetve a felvidéki MKP is jelen lesz, az Erdélyi Néppártban így a második legnagyobb frakcióval bírnak majd a magyarok.

„Nekünk azon kell dolgozni, hogy minél több fiatallal megértessük: az európai unió elsősorban róluk szól. Hogy használják ki a lehetőségeket: utazzanak, pályázzanak, tanuljanak, de majd jöjjenek haza és a kint szerzett tapasztalatokat itthon hasznosítsák. Mondják el a véleményüket, kritizáljanak, de jöjjenek javaslatokkal: hogyan képzelik el az életüket itthon, mire van szükség, hogy hazatérjenek” – fogalmazott Oltean.

A képviselőjelölt kitért arra is, a legjobb helyen beszél a fiatalokról, hiszen a Besztercei MADISZ tevékenysége az egyik legaktívabb és legszínesebb a MIÉRT tagszervezetei körében.

Décsei Atilla az RMDSZ Besztercei megyei elnöke az eseményen arról beszélt, nincs alkalom, hogy ne ragadnák meg az összefogásra való felhívást: „csak együtt, hangunkat hallatva tudjuk erőnket is megmutatni! Választások küszöbén állva el kell mondjuk azt, hogy egy újabb feladat előtt állunk, és tudjuk, hogy milyen feladatot szánnak az erdélyi magyarok az RMDSZ-nek az Európai Unióban. Hálásak vagyunk az összegyűlt aláírásokért, Beszterce-Naszód megyében a 3451-ért, ami megerősítette bennünk azt a tudatot, hogy továbbra is támogatják az emberek az érdekvédelmi szervezetünket” – fogalmazott.

kapcsolódó

Hírlevél