Szilágyi Dóra Emese lett a MIÉRT új és egyben első női elnöke

Szilágyi Dóra Emese lett a MIÉRT új és egyben első női elnöke

20 éve már annak, hogy a Magyar Ifjúsági Értekezlet ernyőszervezetként segíti a romániai magyar ifjúsági szervezetek munkáját, éppen ezért volt “20 év. 1 közösség: MIÉRT.” az idéni Tisztújító Küldöttgyűlés kulcsgondolata.

A Kovászna városában tartott hétvégi Tisztújító Küldöttgyűlés során leköszönt Oltean Csongor, aki 6 évig elnökölte a szervezetet.

“2017-ben, amikor nekivágtam az elnökségnek, voltak terveim, elképzeléseim, amelyekből volt, amit közösen sikerült valósítani, de maradtak olyan ügyek, amelyekkel mai napig is foglalkozni kell. Voltak ügyek, amelyekben hangosak voltunk, elmondtuk a véleményünket, ha nem értettünk egyet és voltak ügyek, amelyekben vitába szálltunk bárkivel a fiatalok érdekeit szem előtt tartva.

Összességében azt gondolom, a feladatunkat elvégeztük. Több ezer fiatalnak szerveztünk eseményeket, közel 1000 fiatalt jelöltünk az önkormányzati választásokon, 4. helyről kampányoltunk az EP választásokon és billegő helyről állítottunk össze országos ifjúsági kampányt a parlamenti választásokon. Mindent összevetve, a legnagyobb eredményünk az, hogy egy igazi csapatot alkottunk és egy emberként tudtunk lépni, amikor összhangot kellett teremteni a szervezetben.” 

Kifejezte jókívánságait a leendő elnök és Vezetőtanács tagok felé, majd hozzátette, hogy bár nehéz év következik, igyekezzenek továbbra is csapatban dolgozni és gondolkodni, együtt lépni és egymásra támaszkodni, hiszen 2024-ben mindenkire szükség lesz.

A területi szervezetek küldöttei Szilágyi Dóra Emesét bízták meg a MIÉRT elnöki tisztségének betöltésével a következő 2 évre, Tornai Szilárd pedig elnökhelyettesként folytatja tovább munkáját a szervezetben.

“A Magyar Ifjúsági Értekezlet a jövőben is meghatározó szerepet fog betölteni a romániai magyar fiatalok életében, úgy az érdekképviselet terén, mint a közösségépítésben. A mandátumom prioritásai között szerepel a tagszervezetek megerősítése, a magyar fiatalok versenyképességének a növelése, amivel az itthon maradást segítjük elő, illetve az új témák megvitatásával az aktuális társadalmi és gazdasági kérdésekre készítjük fel a fiatal generációt. Megerősíteni szeretnénk a generációkban a MI tudatot, hiszen a mi generációnk, a mi felelősségünk.” - beszélt terveiről Szilágyi Dóra Emese, a MIÉRT újonnan megválasztott, első női elnöke.

A küldöttgyűlésen kiosztásra került a Pro Organizatione díj is, amelyet Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke kapott meg a kiváló partnerség jegyében.

Emellett díjban részesültek azok a polgármesterek is, akik az elmúlt években partnerként segítették a szervezet munkáját, valamit a MIÉRT Vezetőtanács leköszönő tagjai is.

A küldöttgyűlés megnyitó ünnepségén Gyerő József, Kovászna város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, de felszólalt Székely István, az RMDSZ ügyvezető alelnöke; Winkler Gyula, RMDSZ EP képviselő; Morva Mátyás, a Via Nova külkapcsolatokért felelős alelnöke; Mircea Meriacri, a CTR elnöke; Dragoș Tohănean, TSD központi régió koordinátora, valamint Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke.

Generációváltás történt a szervezetben, sokan búcsúztak el, az új csapat pedig rengeteg tervvel, megvalósításra váró céllal, nagy motivációval lát neki a munkának.

kapcsolódó

Hírlevél