Décsei Atilla Lehel

Décsei Atilla Lehel

Cím:

420180, Beszterce,  Nicolae Titulescu utca, 46 szám,  Beszterce – Naszód megye

Décsei Attila 42 éves, 2010-től az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke. Tanulmányait a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Kémia- és Vegyészmérnöki Karán végezte, mesteri diplomáját pedig környezetvédelemből szerezte.

2000–2007 között az ifjúsági szervezetek tagjaként és alelnökeként tevékenykedett.

2001-től tagja a Szövetségnek, előbb helyi szervezetekért felelős ügyvezető alelnök, 2010-től a szervezet elnökének választották meg.

Elnöki munkájának fő céljául tűzte ki, hogy megyeszinten visszaszerezze a magyar közösség képviseletét a megyei tanácsban. 12 év eredményes munka után sikerült ezt megvalósítani: 2020-tól megyei tanácsosként képviseli a magyar közösséget.

A megyei tanács keretén belül az urbanisztikai bizottság elnöki tisztségét töltötte be. Első benyújtott tervezete a megyei bicikliutak kiépítéséről szólt, amelynek a munkálatai már elkezdődtek.

A Megyei Vízügynökség főmérnökeként kellő tapasztalatot szerzett a Megyei Kormányhivatal Bizottságában, valamint a Sürgősségi Helyzetek Megyei Bizottságában. Ezzel a tapasztalattal kívánja tovább szolgálni közösségét alprefektusként. 

kapcsolódó

Hírlevél