RMDSZ: művelődési házat építünk Csíkmadarason és kibővítjük a gyergyóalfalusi víz- és szennyvízhálózatot

RMDSZ: művelődési házat építünk Csíkmadarason és kibővítjük a gyergyóalfalusi víz- és szennyvízhálózatot

Új művelődési ház épül Csíkmadarason, Gyergyóalfaluban pedig újabb 127 háztartást kötnek rá a víz- és szennyvízhálózatra. A beruházásokra összesen 18 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium. 

Sok időnek kell eltelnie, amíg egy beruházásnak kézzelfogható jelei lesznek, idegtépő a várakozás, és megtörténik, hogy a sok várakozás, a jól előkészített pályázat ellenére sem ítélnek meg finanszírozást egy projektnek. Egy éve azonban nem így működnek a dolgok a fejlesztési minisztériumban. Cseke Attila és kollégái mindig a megoldásokat keresik, és nem azt, hogyan lehet elutasítani egy település vezetőjét” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Kelemen Hunor.

A miniszterelnök-helyettes rámutatott: minden beruházás esetében talán akkor van az első nagy siker, amikor megvan a pénz, és elkezdődhet a kivitelezés, az építkezés. Ma pedig két sikerről is beszámolhat a Szövetség, a megvalósításokért pedig őszinte elismerés jár a madarasiaknak és az alfalusiaknak, valamint Gáll Szabolcs és Péter Dávid polgármestereknek.

Cseke Attila fejlesztési miniszter elmondta: „a csíkmadarasiak és az alfalusiak is megérdemlik azt, hogy egy fejlődő településen éljenek. Új, emeletes művelődési házat építünk a madarasi közösségnek, Gyergyóalfaluban pedig 3 kilométer új vízhálózat és közel 4 kilométer új szennyvízhálózat épül, amelyre 127 családot csatlakoztatnak rá.”

A fejlesztési minisztérium finanszírozást biztosít a két beruházásra, a művelődési ház felépítése összesen 17,1 millió lejbe kerül, ebből az összegből 15,3 milliót biztosít a szaktárca. A víz- és csatornahálózat kibővítésének összköltsége 3,2 millió, a szaktárca 2,7 millió lejjel támogatja a befektetést. A helyi önkormányzatok önrészt biztosítanak a finanszírozáshoz.

kapcsolódó

Hírlevél