RMDSZ: befejezzük a marosvásárhelyi jégpályát és korszerűsítjük a csíkszeredai sürgősségi kórházat

RMDSZ: befejezzük a marosvásárhelyi jégpályát és korszerűsítjük a csíkszeredai sürgősségi kórházat

Befejezik az évek óta épülő jégpályát Marosvásárhelyen, és korszerűsítik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat. A két beruházás kivitelezési szerződését írták ma alá, Bukarestben, Kelemen Hunor RMDSZ elnök és miniszterelnök-helyettes, illetve Cseke Attila fejlesztési miniszter jelenlétében.

„Számomra két kedves és fontos beruházásról van szó. A csíki egészségügyi ellátás fejlesztését csíki képviselőként régóta szívügyemnek érzem, ahol csak lehet, támogatom, akárcsak azt, hogy Románia, Erdély különböző pontjain javítsunk a betegek ellátásán, biztosítsunk jobb lehetőségeket a fiatal orvosoknak, ápolóknak. Egy modern kórház mindehhez nagy mértékben hozzájárul. És a korcsolyázás sem áll olyan távol tőlem. Marosvásárhelyen bár sokáig bizonytalannak tűnt, hogy be tudják-e fejezni a másfél évtizeddel ezelőtt elkezdett, majd időközben abbahagyott munkálatokat, mára biztossá vált, hogy az RMDSZ-nek és a Cseke Attila által vezetett fejlesztési minisztériumnak köszönhetően megépül ez a jégkorongra és korcsolyázásra is alkalmas jégpálya – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

„Új épületet kap a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, és a jelenleg használt épületet is korszerűsítjük. Marosvásárhelyen befejezzük a 15 éve elkezdett jégpályát, és fedett, korszerű, a sporthatóságok jelenlegi követelményeinek megfelelő korcsolyapályát építünk. A két beruházásra közel 80 millió lejes finanszírozást biztosít a fejlesztési minisztérium” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter. 

A csíkszeredai kórház új, korszerűen felszerelt épületet kap, amelyben komputertomográf, és röntgengép lesz, illetve a sürgős laborvizsgálatok elvégzésére kialakítják a szükséges infrastruktúrát. A jelenlegi épületet is felújítják, és külön részlegben fog működni a gyermekgyógyászat és a felnőttek sürgősségi ellátása. 

Marosvásárhelyen befejezik az elkezdett építkezési munkálatokat, javítják a felépített, de elévült padlót, falakat, és fedett jégpályává alakítják a sportlétesítményt. Az új 60x30 méteres korcsolyapálya mellett öltözőket, edzőtermet, orvosi ellátásra és doppingtesztelésre alkalmas termeket alakítanak ki, illetve egy 2.000 férőhelyes lelátót.

Szerdán aláírták a szerződéseket Bukarestben, így elkezdődhet a csíkszeredai sürgősségi kórház fejlesztése és bővítése, valamint a marosvásárhelyi fedett műjégpálya építése. Számomra két kedves és fontos beruházásról van szó. A csíki egészségügyi ellátás fejlesztését csíki képviselőként régóta szívügyemnek érzem, ahol csak lehet, támogatom, akárcsak azt, hogy Románia, Erdély különböző pontjain javítsunk a betegek ellátásán, biztosítsunk jobb lehetőségeket a fiatal orvosoknak, ápolóknak. Egy modern kórház mindehhez nagy mértékben hozzájárul. És a korcsolyázás sem áll olyan távol tőlem. Marosvásárhelyen bár sokáig bizonytalannak tűnt, hogy be tudják-e fejezni a másfél évtizeddel ezelőtt elkezdett, majd időközben abbahagyott munkálatokat, mára biztossá vált, hogy az RMDSZ-nek és a Cseke Attila által vezetett fejlesztési minisztériumnak köszönhetően megépül ez a jégkorongra és korcsolyázásra is alkalmas jégpálya!

kapcsolódó

Hírlevél