Megszületett az írásos megállapodás az RMDSZ és az EMSZ között

Megszületett az írásos megállapodás az RMDSZ és az EMSZ között

Írásban is rögzítette megegyezését a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Erdélyi Magyar Szövetség: Kelemen Hunor szövetségi elnök és Mezei János, az EMSZ társelnöke megállapodást írt alá az erdélyi magyar közösség országos ügyeinek összehangolt képviselete és a parlamenti választásokon való együttműködés érdekében.

A megállapodás leszögezi: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Erdélyi Magyar Szövetség közösen indul a 2020. december 6-án megtartott parlamenti választásokon, aminek értelmében az RMDSZ képviselőházi jelöltlistáin két befutónak számító helyet biztosít az EMSZ Országos Bizottsága által kijelölt személyeknek.

A megállapodás szövege elérhető ITT.

Ránk, magyarokra jellemző, hogy könnyen vitába keveredünk. Összeszólalkozunk, egymás orra alá dörgöljük a hibáinkat, majd a végsőkig kitartunk az igazunk mellett. Ám ránk, magyarokra jellemző az is, hogy nehéz időkben összefogunk. Így van ez a politikában is: egy-egy településen vitázunk és versenyezünk, de a parlamentben egyet akarunk: legyen erős képviselete a magyaroknak. 2020-ban teljes összefogás van a magyar politikai szervezetek között: az RMDSZ listáin indul az EMSZ két jelöltje ezen a választáson. December 6-án, aki az RMDSZ listáira szavaz, az a magyar egységet, az összefogás jelöltjeit támogatja” – hangsúlyozta Kelemen Hunor a megállapodás aláírását követően.

kapcsolódó

Hírlevél