Közel 150 millió lejből fejlesztik a marosvásárhelyi repülőteret

Közel 150 millió lejből fejlesztik a marosvásárhelyi repülőteret

Kedden Sorin Grindeanu miniszterelnök-helyettes, szállításügyi miniszter és Peti András, a Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér igazgatója aláírták a reptér eddigi legnagyobb beruházásának elindítását. Az aláíráson jelen volt Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes és Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke. Európai uniós támogatásból, a Nagy Infrastruktúra Operatív Programon (POIM) keresztül közel 130 millió lejből bővítik az utasterminált és a repülőgép parkolót, 20 millió lejből pedig biztonsági berendezéseket szereznek be és tűzoltó garázst alakítanak ki.

„A reptér fejlesztésére hosszú évek óta szerzünk forrásokat az állami költségvetésből, szintén az RMDSZ kezdeményezte legutóbb egy hónapja, hogy a kormány különítsen el a tartalékalapból pénzt az erdélyi regionális repülőterek, köztük a marosvásárhelyi reptér finanszírozására.

Fontosnak tartjuk a regionális repterek megerősítését – természetesen nem egymás kárára, hanem úgy, hogy az megkönnyítse a régióban élő emberek utazását, és turistákat vonzzon be. Mindaddig, amíg Románia nem rendelkezik jól kiépített közúti infrastruktúrával, az országot nem szelik át autópályák, a marosvásárhelyi repülőtér jelenti Székelyföld lakói számára a leggyorsabb és legkényelmesebb utat több külföldi célpont felé” – nyilatkozta Kelemen Hunor.

kapcsolódó

Hírlevél