Cseke Attila: Szilágy és Kolozs megyékben is közművesítünk

Cseke Attila: Szilágy és Kolozs megyékben is közművesítünk

Újabb négy megyében véglegesítette a fejlesztési szaktárca az Anghel Saligny közművesítési programból finanszírozott nyertes pályázatok listáját. Szilágy, Kolozs, Botoșani és Vrancea megyékben is finanszírozást nyertek az útépítési és korszerűsítési munkálatokra, illetve víz-, szennyvíz, és gázhálózatot bővíthetnek a négy megyében a minisztérium támogatásából – jelentette be Cseke Attila, RMDSZ-es miniszter.

Kolozs megyében 108 közművesítési beruházás indulhat, összesen 1,2 milliárd lejes támogatással. A Szilágy megyei önkormányzatokat szintén 1,2 milliárd lejjel finanszírozza a minisztérium, az összegből 122 közművesítési és útjavítási munkálatot finanszíroz a szaktárca.

A kormány az RMDSZ javaslatára hozta létre azt a közművesítési támogatásrendszert, amely segítségével 65,5 milliárd lejes keretösszegből építhetik ki az önkormányzatok az alapvető közszolgáltatáshoz szükséges rendszereket, mint az ivóvízellátás, a szennyvízhálózat, a gázhálózati infrastruktúra, vagy az utak és hidak korszerűsítése.

A nyertes pályázatok listája elérhető ITT, a további megyékből beérkezett pályázatok elbírálása pedig hamarosan várható.
 

kapcsolódó

Hírlevél