Az RMDSZ parlamenti listája a magyar összefogás és a józan ész listája!

Az RMDSZ parlamenti listája a magyar összefogás és a józan ész listája!

A Szövetségi Állandó Tanács hétfői ülésén véglegesítette az RMDSZ a parlamenti választáson induló jelöltjeinek listáját, amelyen újra helyet kapott az Erdélyi Magyar Szövetség és a Magyar Polgári Erő egy-egy képviselője is. Kelemen Hunor a SZÁT döntését követően rámutatott: a lista a magyar összefogás és a józan ész listája. 
„Az a feladatunk a következő négy évben Bukarestben, hogy a magyarokat és azokat a polgárokat képviseljük, akik felett az állam uralkodik, és akiket akadályoz a mindennapokban, ahelyett, hogy segítené és szolgálná. Mi azt akarjuk, hogy többet kapjon a polgár – több tiszteletet és több lehetőséget, és kevesebb jusson az államnak – kevesebb hatalom és kevesebb bürokrácia” – tette hozzá Kelemen Hunor. 
A szövetségi elnök azt is hangsúlyozta, hogy az őszi választások tétje, hogy a magyar közösség döntési pozícióba jusson: „legyen egy erős magyar képviselet a parlamentben, és ha adottak a feltételek, akkor legyünk ott az új kormányban is, hogy közösségünk érdekei és a józan ész visszakerüljenek a napirendre!”
A megyei rangsorolásokat és a SZÁT döntését követően a parlamenti képviselő- és szenátorjelöltek ITT érhetők el.

kapcsolódó

Hírlevél