EP-választások: az RMDSZ listája az első a szavazólapon Fotó: Maszol

EP-választások: az RMDSZ listája az első a szavazólapon

Szerző: Maszol

Kisorsolta hétfőn a Központi Választási Iroda (BEC) a június 9-i európai parlamenti választásokon induló pártok és választási szövetségek listáinak sorrendjét a szavazólapon.

A sorsolás alapján az RMDSZ kerül az első helyre, idézi a BEC közleményét az Agerpres hírügynökség. A további sorrend: 2. a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alkotta választási szövetség, 3. Megújítjuk Románia Európai Projektjét (REPER) párt, 4. Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), 5. Szociálliberális Humanista Párt (PUSL), 6. a Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR), a Népi Mozgalom Pártjából (PMP) és a Jobboldal Erejéből álló Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU), 7. Szocialista Románia Szövetség, 8. Nagy-Románia Párt, 9. Hazafiak Pártja, 10. Jobb Alternatíva Párt, 11. S.O.S. Románia Párt, 12. Egyesült Diaszpóra Párt.

A független jelöltek a 13., 14., 15. és 16. pozíciót kapják iratcsomóik iktatásának sorrendjében, amely a következő: Pîrvănescu Paula-Marinela, Gheorghe Vlad-Dan, Ştefănuţă Nicolae-Bogdănel és Şoşoacă Dumitru-Silvestru. A sorsolást a BEC elnöke, Vasile Bîcu bíró végezte.

Mint megírtuk, az RMDSZ EP-listáját Winkler Gyula vezeti, második Vincze Loránt, harmadik helyen pedig Szilágyi Dóra Emese, a MIÉRT jelöltje áll. „Úgy gondoljuk, hogy az idei évnek óriási a tétje, tapasztalt személyekre van szükség. Ezek a jelöltek erővel rendelkeznek és megfelelőképpen tudnák képviselni az erdélyi magyar érdeket, mert ez a tét” – fejtette ki akkor Csoma Botond, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, a szövetség szóvivője.

 

kapcsolódó

Hírlevél