Szilágyi Dóra Emese

Szilágyi Dóra Emese

Szövetségi Elnöki Hivatal - külügyi tanácsos

Ügyvezető Elnökség - ifjúságért felelős ügyvezető alelnök

Ifjúsági főosztály - ügyvezető alelnök

Szövetségi Állandó Tanács

Telefon:

Szilágyi Dóra Emese vagyok, 32 éves jogász. Partiumból, Tasnádról származom, de éltem már Kolozsváron, Nagyszebenben és Bukarestben is.

Bármerre is vitt az utam mindig próbáltam bekapcsolódni a helyi közösség életébe, azon belül is az ifjúsági és közösségépítő tevékenységekbe.

Közel 10 éve vagyok részese az ifjúsági mozgalomnak és a MIÉRT-nek. Két éve az ifjúsági munka lett a főállásom, így rengeteg fiatallal találkozom nap mint nap. Többször körbejártam már a tágan értelmezett Erdélyt, Temes megyétől Máramarosig és Bihartól Háromszékig. Minden térségnek megvannak a maga kihívásai és lehetőségei.

Egy nehezített terepen igyekszünk a fiataloknak iránytűként szolgálni, legyen szó közösségépítésről, pályázatokról, képzésekről, az erdélyi értékek megőrzéséről vagy az érdekképviseletről.

Ha dolgozunk, magunknak és a mi generációnknak dolgozunk. Célunk, hogy egyre többen válasszák Erdélyt és szülővárosukat, szülőfalvukat otthonukul. Hiszem, hogy megvan bennünk a potenciál és egy versenyképes alternatívát tudunk építeni, de ehhez minden eszközt meg kell ragadni: uniós forrásokat, erős magyar képviseletet Brüsszelben és Bukarestben. Hallatni kell a hangunkat, igényeinket, csak így tudunk Erdélyből otthont építeni.

Legyünk mi a hang 2024-ben!

kapcsolódó

Hírlevél