Küldöttgyűlést tartott a Nemzeti Szabadelvű Platform

Küldöttgyűlést tartott a Nemzeti Szabadelvű Platform

Éves küldöttgyűlését tartotta hétvégén a Nemzeti Szabadelvű Kör Bikfalván január 25.-27. között.

Nemzetiségpolitikai kérdéseket vitattak, de a platform alapszabálybeli kérdéseiről is egyeztettek a szabadelvűek hétvégén Bikfalván. A rendezvényen a platform brassói, háromszéki, gyergyói és bukaresti területi szervezeteinek képviselői voltak jelen. A tagok áttekintették a platform alapszabályzatát kisebb módosításokat fogadtak el. A küldöttek a névváltoztatásról is szavaztak, így a Nemzeti Szabadelvű Kör, ezután a Nemzeti Szabadelvű Platform nevet viseli.

Megválasztották a platform országos vezetőségét is 2 éves mandátumra: Dénes István elnök, Tóth Sándor titkár, alelnökök: Csuszner Ferenc, Gyönös Erika, Már Árpád Attila, Kovács Levente és Sipos Zsolt.

Meghívták a rendezvényre a Nemzetei Szabadelvű Frakció vezetőségét Buday Richárd bukaresti RMDSZ elnököt, Dudás Annamáriát az Esélyegyenlőségi Platform elnökét és Pogár Lászlót a Bákó megyei RMDSZ elnököt is.

A küldöttgyűlés egyik meghívottja, Olosz Gergely RMDSZ-es szenátor kihangsúlyozta, a platformok fontos szerepet töltenek be a Szövetség életében mindaddig, amíg a tagok konstruktív véleményekkel segítik az RMDSZ előrehaladását.
„Az RMDSZ nem működik tökéletesen, de mivel ernyőszervezet, elférnek alatta különböző irányzatok addig, amíg mindenki egy irányba húzza a szekeret. A demokrácia szabályai szerint addig, amíg a vita nyitott, mindenki elmondhatja a véleményét, utána a többség dönt, a többiek pedig elfogadják ezt a döntést. A magyar versenypártokkal létrejöttével azonban nem értek egyet, mert olyan személyekről beszélünk, akik nem valósítottak meg semmit az RMDSZ-ben, élvezték a rendszer pozitív elemeit, de az agresszív különutasság annyi konfliktust élezett ki, hogy el kellett menniük, utána pedig csak kívülről kritizálnak” – nyilatkozta Olosz Gergely szenátor.

Szombaton délben üdvözölte a küldötteket Uzon község polgármestere dr. Ráduly István, aki arról beszélt, hogy Bikfalva várhatóan felkerül az UNESCO világörökség listájára. Ráduly elmondta, hogy egy turisztikai skanzen kialakításán fáradoznak és felkérte a platform holdudvarához tartozó vállalkozókat, hogy bátran fektessenek be Bikfalván vendéglatóipari projektekbe.

A rendezvény meghívottjaként vett részt a beszélgetéseken Madalin Guruianu, a Nemzeti Liberális Párt sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke. Guruianu és Dénes István platform-elnök arról egyeztettek, hogy a jövőben rendszeresen havonta találkoznak és liberális megoldásokat keresnek különböző problémákra.
„Eddig is nyitott voltam az ilyen jellegű beszélgetésekre, ezután is az leszek. Az ötlet valójában nem most született, hisz volt már példa az együttműködésre a 2008-as választások előtt. Jó ötletnek tartom a közös konferenciák, táborok szervezését, hisz a Kovászna megyei és sepsiszentgyörgyi szervezet bebizonyította önállóságát a tavalyi helyhatósági választások során, amikor az országban egyedül itt külön választási listákon indultak jelöltjeink és nem az USL ernyője alatt” – nyilatkozta Guruianu.

A küldöttgyűlésen ugyanakkor áttekintették a platform és az RMDSZ ezévi várható feladatait, és megállapodtak abban, hogy segíteni próbálnak minden területi szervezetnek, akik különböző vidékfejlesztési, önkormányzati és képzési programokat szeretnének lebonyolítani, ugyanakkor a területi szervezeteket támogatják a tagsággal való kapcsolattartásban is rendezvények és találkozók szervezésével.

kapcsolódó

Hírlevél