Kinevezték Kovászna megye prefektusát és Bukarest alprefektusát

Kinevezték Kovászna megye prefektusát és Bukarest alprefektusát

Kinevezte a kormány szerdai ülésén Dr. Ráduly Istvánt Kovászna megye prefektusának és Buday Richárd Tibort Bukarest alprefektusának.

Dr. Ráduly István 52 éves, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem tanára. Jogi végzettséggel rendelkezik, vidékfejlesztésből és turizmusból doktorált. Több mint tíz éve szerezte meg a magas köztisztviselői státust, 2004-ben választották meg először Uzon község polgármesterének. Ez idő alatt sikerült olyan eredményes csapatot kialakítania, amelynek tagjaival számos pályázatot bonyolítottak le, ezáltal jelentősen modernebb lett a település. Fontosnak tartja javítani a prefektusi intézmény és az önkormányzatok közötti viszonyt, hogy növekedni tudjon a dekoncentrált intézmények hatékonysága, amelyből nemzetiségtől függetlenül a háromszéki emberek nyerhetnek. Célja, kiegyensúlyozott munkakörnyezetet teremteni és a szakmai szempontokat érvényesíteni, a fenntartható fejlődést szorgalmazni és segíteni.

Buday Richárd Tibor, 46 éves jogász, 2003-tól az RMDSZ bukaresti szervezetének elnöke. Jogi tanulmányait Bukarestben végezte 1997-ben. 1993–2003 között a bukaresti MADISZ elnöke. 2009-től a bukaresti Petőfi Művelődési Társaság elnöke. Elnöki munkájának fő célja a helyi magyar közösség kulturális-nemzeti identitásának megőrzése, a jó etnikumközi kapcsolatok kialakítása és ápolása.

 

kapcsolódó

Hírlevél