Kelemen Hunor: 2018-ban a közösség fele kell fordulni, a bizalmat kell visszaszerezni – Derzsi László lett az RMDSZ Székelyudvarhelyi Szervezetének elnöke Fotó: Fotó: Csedő Attila

Kelemen Hunor: 2018-ban a közösség fele kell fordulni, a bizalmat kell visszaszerezni – Derzsi László lett az RMDSZ Székelyudvarhelyi Szervezetének elnöke

El kell felejtenünk az összes rossz reflexet, mindazt, ami kudarchoz vezetett. Egymás fele kell fordulnunk, nem magunkkal kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy a közösség problémáira és kihívásaira milyen megoldásokat találhatunk – hangsúlyozta az RMDSZ Székelyudvarhelyi Szervezetének tisztújító küldöttgyűlésén Kelemen Hunor.

A Szövetség székelyudvarhelyi szervezete közel két esztendő után alakul újjá, Kelemen Hunor meggyőződése, hogy 2016-os választási kudarcon túl kell lépni, és a tapasztalatok birtokában kell tervezni és a jövőt alakítani.

Egy olyan erős közösségnek, mint a székelyudvarhelyi, egy erős szervezetre van szüksége. A ma újjáalakuló városi szervezetnek a magyar emberek fele kell fordulnia, a bizalmat kell visszaszereznie – véli az RMDSZ elnöke. Szerinte ez a politikának az egyik legnehezebb, de a legfontosabb feladata, hiszen egyetlen közösség sem lehet sikeres, amennyiben tagjai között nincs erős bizalmi kötelék.

A vitáktól sem kell félni, mert az őszinteség mindig a közjó szolgálatára irányul. Nem lózungokat kell ismételgetni, hanem a munkát kell megtölteni tartalommal – fogalmazott a küldöttgyűlésen Kelemen Hunor. A politikát, az érdekképviseletet csapatmunkának nevezte, nem egyéni teljesítményekre koncentráló pályának tartja. Aki nem tud csapatban dolgozni, az előbb-utóbb a szervezetből is kihull – tette hozzá.

A szövetségi elnök azt kérte mindazoktól, akik újjá akarják építeni az RMDSZ-t, hogy forduljanak a székelyudvarhelyiekhez, biztosítsanak jövőképet számukra. 2018-ban sokkal több kihívással kell szembenéznie a Szövetségnek, mint amennyinek egy 6-7 százalékos parlamenti szervezet meg tud felelni. A román társadalomnak újra meg újra el kell magyarázni, hogy amit a magyar emberek akarnak – az autonómia is – nem ellene irányul, hanem arra, hogy a Kárpát-medencében magyar közösségként megmaradhassanak.

kapcsolódó

Hírlevél