Csíkszékért díjakat adott át az RMDSZ Csíki Területi Szervezete

Csíkszékért díjakat adott át az RMDSZ Csíki Területi Szervezete

Csíkszékért díjakat adott át az RMDSZ Csíki Területi Szervezete december 17-én, szombaton. A díjak átadására a Területi Küldöttek Tanácsának ez évi utolsó ülésén került sor.

A kulturális élet területén kifejtett tevékenységéért RMDSZ Csíkszékért díjat kapott Köllő Ferenc zenetanár, karnagy, zeneszerző. Méltatásában elmondták, hogy két alcsíki (Csíkszentimre és Csíkkozmás), illetve egy felcsíki (Csíkmadaras) településen tanítja a fiatalokat, gyerekeket a zene és a zeneelmélet elsajátítására. Azért különleges ez, mert olyan közösségekben teszi, amelyekben nem a hangszer művelése a legfontosabb tevékenység.

A vidékfejlesztés területén kifejtett tevékenységéért RMDSZ Csíkszékért díjban részesült Szentes Antal, a Bogát Fejlesztési Társulás menedzsere. Méltatásában a Bogát Fejlesztési Régió nagy projektjét ismertették amelynek eredményeképpen négy felcsíki település talán legnagyobb beruházása valósul meg. Csicsó, Madéfalva, Rákos és Szentmihály községekben közműveket, utat, napköziotthont, valamint kultúrotthont építenek.

A közigazgatás területén kifejtett tevékenységéért RMDSZ Csíkszékért díjat nyújtottak át Gergely Andrásnak, Csíkszentmárton község polgármesterének, az Alcsíki Kistérségi Fejlesztési Társulás elnökének. Méltatásában a kistérség csapatkovácsoló erejét hangsúlyozták, amelynek eredményeképpen az alcsíki kistérségben tevékenykedők együtt gondolkodnak, terveznek.

Az oktatás területén kifejtett tevékenységéért RMDSZ Csíkszékért díjat vett át Gál Jenő, nyugalmazott iskolaigazgató, testnevelő tanár Csíkszentdomokosról. Méltatásában kiemelték, hogy tanáremberként és iskolaigazgatóként megértette és átérezte, hogy egy vidéki pedagógus szerepe összetett. Egy vidéki pedagógusnak át kell lépnie az iskola falait, közössége érdekében is tevékenykednie kell.

A díjátadások mellett sor került Kelemen Hunor szövetségi elnök politikai tájékoztatójára, illetve Borboly Csaba területi elnök éves tevékenységi beszámolójára is. Továbbá a Területi Küldöttek Tanácsa az ülés keretében egy perc néma csenddel emlékezett Csíkdánfalva pár hete elhúnyt polgármesterére, Süket Jenőre.

kapcsolódó

Hírlevél