Újabb támogatásokat kaptak meg a rászoruló családok

Újabb támogatásokat kaptak meg a rászoruló családok

A múlt héten 10 ezer nehéz helyzetben levő kismama és gyermeke kapott 2.000 lejes kelengye-támogatást, és 50 ezer család kapta meg az elmaradt tanszertámogatást. Június 1530. között a 250 lejes élelmiszer-támogatást juttatjuk el 2,4 millió állampolgár számára.

„Folytatjuk a szociális támogatások kiutalását és folyamatosan azon dolgozunk, hogy ezeket a juttatásokat minél több rászoruló megkapja. Sajnos az infláció és a gazdasági válság miatt jelentősen növekedtek a kiadások, ezért az a célunk, hogy a támogatások értékét ezzel arányosan növeljük” – szögezte le Hegedüs Csilla államtitkár.

A június 15–30. közötti periódusban 2,4 millió állampolgárnak töltjük fel újabb 250 lejes részlettel az élelmiszerre és meleg-ételre költhető utalványkártyáit.

A kártyára jogosultak az 1.700 lejjel egyenlő vagy kisebb jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok, illetve súlyos és közepesen súlyos fogyatékossággal élő személyek, azok a legalább két gyerekes családok vagy egyszülős családok, ahol az egy főre eső nettó jövedelem 675 lej vagy annál kevesebb, illetve a szociális segélyben részesülő személyek, családok, valamint a hajléktalan személyek.

Emellett múlt hét folyamán közel 50 ezer család kapta meg az elmaradt tanszertámogatásokat, így összesen 400 ezer nehéz helyzetben lévő gyermeknek és családjának segítettünk. A tanszertámogatással azokat az iskola előtti oktatásban részt vevő gyermekeket támogatjuk, akiknek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a minimálisan garantált összeg (149 lej) kétszeresét, tehát 298 lejt, valamint azoknak az általános iskolába (0–8. osztályba) járó kisdiákokat, akiknek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a bruttó minimálbér (2550 lej) felét, azaz 1275 lejt. Azon dolgozunk, hogy a jövő évtől 750 lejre növeljük a tanszertámogatás értékét.

 

kapcsolódó

Hírlevél