Új tanév, újra Délutáni oktatási program

Új tanév, újra Délutáni oktatási program

Az Iskola Alapítvány által megszervezett Délutáni oktatási program az elmúlt évek során bebizonyította létjogosultságát: egyre több helyszínen egyre nagyobb az érdeklődés a szülők részéről.

Az elemi iskolásoknak szánt program a szórványban működik és a tanórák utáni időszakot fedi le. A diákok meleg ebédben részesülnek, szakképzett oktatók segítségével még az iskolában elkészítik a házi feladatokat, továbbá a készségfejlesztő játékok, kreatív és szórakoztató tevékenységek során kovácsolódnak közösséggé. Éppen ezért sok szülő számára egyértelműen nagyon fontos szempont, hogy az Iskola Alapítvány délutáni programja igénybe vehető a magyar tagozattal rendelkező iskolákban.

A 2021-2022-es tanévben, az alapítvány szeptember 27-től indítja a programot tizenkét megyében és Bukarestben. Összesen 50 helyszínen fog működni a délutáni oktatás, az előző tanévhez képest új helyszínnek számít Cegőtelke (Beszterce-Naszód megye), Felsőbánya (Máramaros megye), Újszentes (Temes megye) és Szászfenes (Kolozs megye) is. Jelenleg a szerződéskötések és egyéb adminisztratív teendők lebonyolítása zajlik. A helyszínek és tanintézmények teljes jegyzékét az alábbi linken tekinthetik meg az érdeklődők: https://bit.ly/2XrmLoj

A program a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósult meg.

kapcsolódó

Hírlevél