Több mint 900 millió eurót pályáztak az önkormányzatok településfejlesztésre

Több mint 900 millió eurót pályáztak az önkormányzatok településfejlesztésre

Több mint 900 millió eurót pályáztak meg első nap az önkormányzatok a helyreállítási alapból rendelkezésre álló, összesen 2,7 milliárd eurós finanszírozásból. A fejlesztési minisztérium ma reggel adott zöld utat a pályázásnak, az összegből a települések fejlesztését és zöldebb, környezetbarát infrastruktúráját támogatja a szaktárca – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter. 
 
„Felkészülten várták az önkormányzatok a pályázás elindítását, ehhez a fejlesztési minisztérium időben biztosított minden szabályzatot és tudnivalót. Ez az oka annak, hogy több mint 900 millió euróra érkezett finanszírozási kérés egy nap alatt” – nyilatkozta Cseke Attila. 
 
A fennmaradó, 1,7 milliárd euróra még pályázni lehet, a minisztérium honlapján követhető a beérkezett pályázatok száma és összege – mondta el a szaktárcavezető. 
 
Mint ismeretes, a helyreállítási alapból környezetbarát lakásokat és bicikliutakat épít a fejlesztési minisztérium, zöldebb tömegközlekedési járműveket szerez be, elektromos töltőállomásokkal.

kapcsolódó

Hírlevél