RMDSZ: újabb három erdélyi beruházás kapott zöld utat

RMDSZ: újabb három erdélyi beruházás kapott zöld utat

Csíkkarcfalván felújítjuk az orvosi rendelőt, Ákosfalván szennyvízrendszert és víztisztító állomást, Nagyszalontán fedett parkolót építünk.
 
A beruházásokról szóló kivitelezési szerződéseket ma írták alá Bukarestben, Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes és Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter jelenlétében a települések polgármesterei.
 
„Azt a feladatot kaptuk, hogy szolgáljuk a közösséget, és ezt a legjobb tudásunk szerint próbáljuk ellátni” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.
 
„Amikor az RMDSZ kormányzati szerepet vállalt, azt ígértük, jobb életkörülményeket teremtünk vidéken és a városokban is. Azóta minden héten újabb és újabb beruházások kapnak zöld utat, újabb fejlesztéseket finanszírozunk. A mai három beruházás is ezt a célt szolgálja” – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.
 
A csíkkarcfalvi rendelőben három orvosi kabinet és egy gyógyszertár kapna helyet, az emeleten pedig három lakást is kialakítanak az orvosoknak és ápolóknak. Felújítják a tetőt, az elektromos hálózatot és a vízcsöveket is kicserélik.
 
A munkálatokat várhatóan 10 hónap múlva fejezik be, a szerződés értéke több mint 4 millió lej. A Maros megyei Ákosfalván egy 17 km-es szennyvízrendszert alakítanak ki és egy víztiszító állomást is építenek. A közel 32 millió értékű munkálatokat három év múlva fejezik be. A nagyszalontai fedett parkolót előreláthatóan félév múlva fejezik be, 110 autó befogadására lesz alkalmas és napelemekkel fog működni.
 
A szerződés összértéke több mint 6 millió lej.
 
 
 
 
 

kapcsolódó

Hírlevél