RMDSZ: új jégpályát építünk Sepsiszentgyörgyön

RMDSZ: új jégpályát építünk Sepsiszentgyörgyön

Új jégkorong- és korcsolyapálya épül Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgyön, a szükséges finanszírozást a fejlesztési minisztérium biztosítja – erről döntött az RMDSZ javaslatára mai ülésén a kormány.

„Tudjuk, hogy Sepsiszentgyörgyön sokan szeretik a hokit. A szentgyörgyi, a Kovászna megye közösség számíthat az RMDSZ-re, valóra váltjuk azt a tervet, hogy új, korszerű jégpálya épüljön a municípiumban” – nyilatkozta Cseke Attila.

Jelenleg Sepsiszentgyörgyön csak korszerűtlen vagy kültéri, sátorral befedett jégpálya működik, korszerű, fedett korcsolyapálya csak a várostól több tíz kilométerre található. A Sepsi Aréna mellett épülő új, fedett jégpálya mellett 2.180 férőhelyes lelátó is épül, orvosi rendelővel, öltözőkkel, médiateremmel, büfével, sportszertárral. A csarnokot hokimeccsekre és edzésekre, illetve műkorcsolyaedzésekre és versenyekre is használhatják majd, a korszerű hang- és fényberendezéseknek köszönhetően pedig közösségi események szervezésére is.

A fejlesztési minisztérium 310 millió lejt biztosít a beruházásra, amelyhez a helyi önkormányzat is önrésszel hozzájárul. A magyar közösségnek megéri, hogy az RMDSZ kormányon van, ezek a beruházások csak nekünk fontosak. Nélkülünk nem épülne új jégpálya Sepsiszentgyörgyön” – zárta nyilatkozatát az RMDSZ-es miniszter.

kapcsolódó

Hírlevél