RMDSZ: környezetbarát tömegközlekedés és energiatakarékos tömbházak Szilágysomlyón

RMDSZ: környezetbarát tömegközlekedés és energiatakarékos tömbházak Szilágysomlyón

Környezetbarát járművek beszerzésére és a tömbházlakások energiatakarékossá tételére nyújt támogatást a fejlesztési minisztérium Szilágysomlyónak – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

„A települések fejlesztését támogatjuk mindenhol Romániában, így Erdélyben is, és Szilágy megyében is. A családok számára jelent kisebb fűtésszámlát a tömbházak felújítása” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A szaktárcavezető elmondta: a helyreállítási alapból nyújt a fejlesztési minisztérium több mint 50 millió lejes támogatást a Szilágy megyei településnek. A szilágysomlyói tömegközlekedés sok év után újraindul, környezetbarát, elektromos járműveket szerezhet be az önkormányzat a fejlesztési minisztérium által odaítélt 8,5 millió lejből, a finanszírozási szerződést a héten írta alá a miniszter. A település tömbházainak felújítására és energiatakarékossá tételére összesen 42 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium a helyreállítási alapból. A szaktárca összesen 257 millió lejre írt alá finanszírozási szerződést a héten, a támogatott beruházások listája elérhető a minisztérium honlapján

Lista tömbházak felújítására: http://bit.ly/3E1qoTe

Lista az elektromos járművek beszerzésére: http://bit.ly/3USKkOS

kapcsolódó

Hírlevél