RMDSZ: jövőre mindegyik választásnak tétje van a romániai magyarok számára

RMDSZ: jövőre mindegyik választásnak tétje van a romániai magyarok számára

Jövőre négy választáson kell megméretkeznie a Szövetségnek – a 2024-es választások tétjéről beszélgetett Kelemen Hunor Gulyás Gergellyel, a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszterrel Tusványoson, a Jakabffy Elemér sátorban.

„Mindegyik fontos számunkra. Az EP-választáson arról döntünk, hogy brüsszeli képviseletünkkel meg tudjuk-e határozni az Európai Unió jövőjét. Az önkormányzati választások tétje, hogy tudjuk-e folytatni településeinken a munkát, a parlamenti választáson pedig el kell érnünk, hogy továbbra is a stabilitás záloga legyünk. Addig viszont a következő időszak sok feladatot ró ránk: az önkormányzatokban a fejlesztések hajtómotorjai leszünk, és a közösségszervezői munkát folytatjuk” – fogalmazott Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Hozzátette: a következő időszakban is minden döntés középpontjában az erdélyi magyar, a romániai magyar közösség lesz. Meg kell őriznünk a közösség támogatását, amely lehetővé teszi azt, hogy szavunk legyen azokban az intézményekben, ahol a politikai döntések születnek.

kapcsolódó

Hírlevél