RMDSZ: épülhet a tanuszoda Szászrégenben

RMDSZ: épülhet a tanuszoda Szászrégenben

Elkezdődhet a tanuszoda építése Szászrégenben, a kivitelezési szerződést ma írták alá Bukarestben. A beruházás összértéke közel 23 millió lej.

Két évvel ezelőtt azt mondtuk, hogy Szászrégenben változásra van szükség, Márk Endre személye pedig a garancia arra, hogy kimozdítsuk a várost a holtpontról. Az önkormányzati választás óta a fejlődés pályájára állt a város, ami ezúttal egy tanuszodával is gazdagodik” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

A szászrégeni közösség tervezni és építkezni tud. A fejlesztési minisztérium több beruházását finanszírozza a helyi közösségnek. A tanuszoda megépítésével a sportolást, az egészséges életmódot támogatjuk" - nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

A korszerű, új uszodában egy standardoknak megfelelő, 25x15,4 méteres medence lesz, amelyben 6 úszósávot alakíthatnak ki egyszerre. A medencét az úszni tanuló gyermekek és a helyi közösség minden tagja használhat, mondta el a fejlesztési miniszter, majd hozzátette: a földszinten öltözők, edzőterem és sportterem lesz, az emeleten pedig a közönség számára rendeznek be egy 124 férőhelyes lelátót.

Cseke Attila rámutatott: az uszoda környezetbarát és energiahatékony lesz, hőpumpákkal és napelemekkel szerelik fel, így a szükséges energia több mint fele megújuló erőforrásokból származhat, és az uszoda fenntartási költsége is jelentősen kisebb lesz. Az uszoda mellett ugyanakkor lesz elegendő parkolóhely, és az épületben elsősegélynyújtó pontot szerelnek fel.

Az uszoda a tervek szerint másfél év múlva készül el.

kapcsolódó

Hírlevél