RMDSZ: 22,5 millió lejt biztosítunk Györgyfalva szennyvízhálózatának kiépítésére

RMDSZ: 22,5 millió lejt biztosítunk Györgyfalva szennyvízhálózatának kiépítésére

Finanszírozást biztosít a fejlesztési minisztérium a Kolozs megyei Györgyfalva szennyvízhálózatának kiépítésére, illetve utakat korszerűsítenek Csíkszépvízen és Gyergyóalfaluban, valamint a Bihar megyei Érszőlősön – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

A szaktárcavezető elmondta: a két Hargita megyei beruházásra az Anghel Saligny közművesítési programból összesen 16,4 millió lej finanszírozást biztosít a minisztérium, Érszőlős utcáinak korszerűsítésére 4,5 millió lejt, és Kolozs megyében, Kajántón aszfaltoznak utakat, a befektetésre 10 millió lejt hagyott jóvá a fejlesztési minisztérium. A szaktárca összesen 20 új finanszírozási szerződést írt alá, 183 millió lej értékben.

Mint ismeretes, a fejlesztési minisztérium ambiciózus közművesítési programot indított, amelynek segítségével kibővíti és korszerűsíti a víz- és szennyvízhálózatot, a fölgázhálózatot vezeti el olyan településekre, ahol ez az alapvető közszolgáltatás nem volt eddig elérhető, illetve utakat és hidakat korszerűsít. A közművesítési program keretében eddig összesen 150 finanszírozási szerződést írt alá a szaktárca – zárta nyilatkozatát Cseke Attila.

Az aláírt szerződések listája megtekinthető a minisztérium honlapján.
 

kapcsolódó

Hírlevél