Négy fő célt tűz ki az RMDSZ az európai parlamenti választásra 

Négy fő célt tűz ki az RMDSZ az európai parlamenti választásra 

Legyen erős hangunk, legyenek garantált kisebbségi jogaink, legyen több fejlesztési forrás, Európa legyen erősebb. Ez a négy fő célja az RMDSZ-nek az Európai Parlamentben.

Kelemen Hunor politikai tájékoztatójában 2024 kihívásairól, kiemelten az első megmérettetés tétjéről beszélt a Szövetségi Képviselők Tanácsának pénteki ülésén.

A szuperválasztási év kapcsán elmondta: a Szövetség új és jobb vezetőket akar az Európai Uniónak, új és jobb elnököt, új és jobb kormányt, új és jobb összetételű parlamentet az országnak. Sorsdöntő ez az év, és legalább egy évtizedet meg fog határozni – hangsúlyozta a szövetségi elnök. 

A június 9-i európai parlamenti választás kapcsán Kelemen Hunor kiemelte: okkal csalódottak az emberek, hiszen azt tapasztalják, hogy Európa elveszíti versenyképességét, a gazdaság elmarad attól, amit korábban nyújtani tudott, kettős mérce van. Mindezért azonban nem az Európai Unióra, hanem azokra a vezetőkre kell haragudni, akik rossz döntéseket hoztak, akiknek a tevékenysége nem találkozik a polgárok többségének az elvárásaival – nyomatékosította a szövetségi elnök.

kapcsolódó

Hírlevél