Meghosszabbított határidő: közvitán a mikro-, kis- és középvállalkozások digitalizációs pályázati útmutatója

Meghosszabbított határidő: közvitán a mikro-, kis- és középvállalkozások digitalizációs pályázati útmutatója

Október elején bocsátották közvitára a vállalkozások digitalizációjára szánt pályázat útmutatóját, melyre azóta 160 módosítási javaslat érkezett. A nagyszámú beérkezett javaslat miatt az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma úgy döntött, hogy két héttel, egészen november 18-ig, meghosszabbítja a javaslatok beküldési határidejét.

Az eddigieken túl még jó néhány vállalkozás jelezte, hogy szeretne módosítási javaslatot benyújtani. Nekünk az a célunk, hogy a pályázati kiírás a lehető legjobban megfeleljen a cégek üzleti tervének, ezért szükségesnek éreztük, hogy több időt hagyjunk a vállalkozóknak megfogalmazni véleményüket, javaslataikat a kiírással kapcsolatban. Szeretnénk, ha a cégekkel partnerségben tudnánk kialakítani a számunkra legmegfelelőbb kiírást” - jelentette ki Hegedüs Csilla államtitkár. A 347,5 millió értékű támogatással kapcsolatos javaslatokat a meghosszabbított határidő szerint november 18-ig lehet benyújtani.

Szükséges a kis- és középvállalkozások esetében a 10%-os önrész megléte, illetve a megpályázható összeg függ a vállalkozás nagyságától:

a) 20.000 és 30.000 euró közötti támogatást kaphatnak a mikrovállalkozások;

b) 20.000 és 50.000 euró közötti támogatást kaphatnak a kisvállalkozások;

c) 20.000 és 100.000 euró közötti támogatást kaphatnak a középvállalkozások.

A támogatásból olyan beruházásokra költhetnek, mint: szoftverlicencek megvásárlása, adatfelhő vásárlás, automatizálás és robotizálás, internet, mesterséges intelligencia rendszerek vásárlása, weboldalak létrehozása, munkatársak képzése informatikai eszközök használatára, tanácsadás/elemzés a kkv-k szükséges műszaki megoldásainak azonosítására.

A pályázati útmutató megtalálható a minisztérium honlapján.

kapcsolódó

Hírlevél