40 év feletti alkotóknak hirdet irodalmi ösztöndíjat az Iskola Alapítvány

40 év feletti alkotóknak hirdet irodalmi ösztöndíjat az Iskola Alapítvány

A kortárs erdélyi magyar irodalmi támogatási rendszer kiegészítésére, senior alkotók számára indít első alkalommal idén ösztöndíjat az Iskola Alapítvány.

Ismert, a szakma által is nyilvántartott és meghatározó értéket alkotó írók, költők és irodalomtörténészek további jelentős szépirodalmi művek létrehozásához anyagi támogatásért pályázhatnak.

A pályázat egy évre, hét kiválasztott pályázó számára fejenként 48000 lejt biztosít, melynek utalása havi 4000 lejes részletekben történik.

A Kolozsvári Ünnepi Könyvhét szervezőjeként is ismert alapítvány több éve az erdélyi irodalmi, könyvkiadói élet aktív résztvevője. A senior alkotóknak szóló támogatási programot hirdető kezdeményezése hiánypótló az erdélyi kulturális és irodalmi élet számára.

A támogatásra negyven év feletti, szülőföldjükön élő romániai magyar alkotók jelentkezését várják 2024. március 31-ig.

A pályázóknak a jelentkezési űrlap, a személyazonossági igazolvány másolata, és a szakmai önéletrajz mellett az ösztöndíj ideje alatt megvalósítandó irodalmi mű részletes tervezetével kell készülniük, melyeket pdf-ben várnak az osztondij@iskolaalapitvany.ro e-mail címre.

Az ösztöndíjak odaítéléséről öttagú szakmai kuratórium dönt.

A pályázatok értékelése során a pályázók eddigi szakmai munkásságának figyelembevétele mellett az elbíráláskor meghatározó a pályázati időszakra benyújtott munkaterv szakmai tartalma.

Eredményhirdetésre 2024. április 11-én, a magyar költészet napján kerül sor.

A pályázat részletes kiírását, a jelentkezés további feltételeit, valamint a pályázati űrlapot az Iskola Alapítvány honlapján érhetik el.

Az ösztöndíj megvalósulását a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatja.

kapcsolódó

Hírlevél