Kolozsvárra hívja tanácskozni a szociális szolgáltatásokat nyújtó magyar civil szervezetek képviselőit az RMDSZ

Kolozsvárra hívja tanácskozni a szociális szolgáltatásokat nyújtó magyar civil szervezetek képviselőit az RMDSZ

Két sikeres találkozó után október 20-án, Kolozsvárra hívja az RMDSZ a közép-erdélyi szociális szolgáltatásokat nyújtó magyar civil szervezetek képviselőit.

 „Idén májusban szerveztük meg először Marosvásárhelyen a Szociális szolgáltatásokat nyújtó magyar civil szervezetek erdélyi fórumát. A kezdeményezést kiterjesztettük, és szeptemberben Nagyváradon találkoztunk a partiumi térségben tevékenykedő szervezetekkel nyilatkozta Csép Éva-Andrea parlamenti képviselő, az esemény házigazdája, aki elmondta, a cél az volt, hogy a szociális szolgáltatók képviselői találkozzanak, tapasztalatokat, élményeket, szakismeretet cseréljenek.

Létfontosságú, hogy a továbbiakban is szoros együttműködéslegyen az RMDSZ és a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek között azért, hogy jól működő és életképes szolgáltatási hálózatot tudjunk közösen működtetni, és megteremtsük ennek szakmai és jogi alapú fenntarthatóságát, a támogatási rendszerek kiépítésének módozatait és a szervezetek hatékony képviseletét hangsúlyozta a parlamenti képviselő.

Az eddigi két fórumon összesen több mint 80 szervezetképviselője vett részt, a kolozsvári találkozóra a legkisebb helyi egyesületektől, alapítványoktól, egyházközségektől egészen a nagy ellátó rendszereket működtető szervezetekig minden szakembert várnak a szervezők.

Az esemény résztvevőit Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes köszönti október 20-án, csütörtökön, 10 órától az Apafi Mihály Református Egyetemi Kollégiumban. A fórum sajtónyilvános.

 

 

kapcsolódó

Hírlevél