Indulhat a kivitelezés a sepsiszentgyörgyi tüdőkórház új részlegének megépítésére

Indulhat a kivitelezés a sepsiszentgyörgyi tüdőkórház új részlegének megépítésére

Szerdán reggel aláírták a szerződéseket Kovászna Megye Tanácsával: indulhat a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf megyei kórház új tüdőgyógyászati részlegének építése.

Az RMDSZ és az általa vezetett fejlesztési minisztérium egyik fontos kormányzati eredménye, hogy hosszú kihagyás után, 2020 decemberétől újra építünk kórházakat Romániában. A sepsiszentgyörgyi új, kétemeletes épület 34 beutalt beteg egyidejű kezelésére lesz alkalmas, és járóbeteg-rendelővel, röntgen központtal és laboratóriummal fog rendelkezni. Ezzel a beruházással az orvosi ellátás sokkal hatékonyabb lesz, a tüdőbetegeknek nem kell majd két külön épületbe járniuk kezelésre. Gratulálok Tamás Sándornak, Kovászna Megye Tanácsa elnökének, és kitartást kívánok a felújítás megvalósításához” – hangsúlyozta Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes a szerződés aláírását követően.

28 millió lejt biztosítunk a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf megyei kórház új tüdőgyógyászati részlegének megépítésére. Egy évvel ezelőtt a szükséges finanszírozást biztosította a fejlesztési minisztérium, most a kivitelezés indulhat. Három év múlva korszerű ellátásban részesülhet minden sepsiszentgyörgyi és háromszéki páciens” – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

kapcsolódó

Hírlevél