Cseke Attila: új piaca lesz Krasznának, Szentivánlaborfalván pedig új kultúrház épül

Cseke Attila: új piaca lesz Krasznának, Szentivánlaborfalván pedig új kultúrház épül

Két új beruházásra nyújt finanszírozást az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium: új piac épül Szilágy megyében, Krasznán, és új művelődési ház Szentivánlaborfalván, Uzon községben – jelentette be Cseke Attila szaktárca vezető.

Az RMDSZ-es fejlesztési miniszter elmondta: jelenleg Krasznán, minden kedden és szombaton piacoznak, egy nyílt téren, rögtönzött körülmények között. A 28 millió lejes finanszírozásnak köszönhetően új, fedett piac épül a községben. Az új épület a húsok, tejtermékek hűtőszekrényes árusítását is lehetővé teszi, megfelelő körülmények között. A piacépület emellett környezetbarát és energiatakarékos lesz.  Az újonnan épülő krasznai piac a környező települések, a kisrégió legnagyobb piaca lesz.

„A szentivánlaborfalviak megérdemlik, hogy új művelődési ház épüljön a faluban, amit a helyi dalárda, az ifjúsági szervezet, és a közösség minden tagja használhat” – nyilatkozta Cseke Attila. A földszintes, manzárdolt, 200 férőhelyes művelődési ház rendelkezni fog színpaddal és öltözővel, emellett pedig hang és fényfelszereléssel is ellátják. A beruházásra 6,5 millió lej finanszírozást nyújt az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium.

kapcsolódó

Hírlevél