Cseke Attila: minden eurót elköltöttünk a Regionális Operatív Programból

Cseke Attila: minden eurót elköltöttünk a Regionális Operatív Programból

A fejlesztési minisztérium elérte és meghaladta a Regionális Operatív Program (POR) kapcsán 2022-re kitűzött célokat – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es szaktárcavezető.

Annak ellenére, hogy 2021-hez képest idén bátrabb célokat, több pénz lehívását tűztük ki célul, és annak ellenére, hogy a fejlesztési minisztérium Regionális Operatív Programmal dolgozó csapata jelentősen kisebb volt, minden kitőzött célt elértünk, és túlteljesítettünk. Ez azt jelenti, hogy el nem költött pénzt nem küld vissza Románia az Uniónak, minden rendelkezésre álló erőforrást a települések fejlesztésére költöttünk” – nyilatkozta Cseke Attila.

1,17 milliárd eurót kellett Romániának elköltenie 2022-ben a Regionális Operatív Programból ahhoz, hogy az Unió ne csökkentse a finanszírozást. Ezt a célt a fejlesztési minisztérium elérte és meghaladta. Cseke Attila miniszteri mandátumának mindkét évében elérte a szaktárca a kitűzött célt, és idén 357 millió euróval meghaladta. Ez azt jelenti, hogy 2023-ban könnyebb lesz elkölteni a rendelkezésre álló erőforrásokat – mutatott rá a fejlesztési miniszter.

Az RMDSZ-es szaktárcavezető elmondta: a fejlesztési minisztérium a Regionális Operatív Programból (POR) 2022-ben több mint 1,77 milliárd euró értékben utalt ki pénzt a folyamatban lévő beruházások számláinak fedezésére, ebből 1,55 milliárd uniós finanszírozásból, 0,22 milliárd pedig kormányzati forrásból származik.
 

kapcsolódó

Hírlevél