Cseke Attila: egyszerűsítjük és digitalizáljuk a pályázati elszámolást

Cseke Attila: egyszerűsítjük és digitalizáljuk a pályázati elszámolást

Online felületet hozott létre a fejlesztési szaktárca, ahol az önkormányzatok elektronikusan bonyolíthatják a pályázatokkal kapcsolatos ügyintézést – jelentette be hétfőn, Bukarestben, Cseke Attila fejlesztési miniszter.
A szaktárcavezető elmondta, első körben a Helyi Fejlesztések Országos Programján keresztül finanszírozott befektetéseket digitalizálják.
 
Az új felületen az önkormányzatok elektronikusan kérhetik a számlák kifizetését, mellőzve ezáltal a papíralapú kérvényezést és postázást. Az önkormányzatok azonnal kapnak iktatószámot, és online követhetik a pályázat státuszát. „Egyszerűsítést és kevesebb bürokráciát jelent az intézkedés, amelyet a közeljövőben minden, a minisztérium által finanszírozott befektetésre kiterjesztünk” – hangsúlyozta Cseke Attila.
 
Az önkormányzatokat levélben értesítette ma a szaktárca az új felületről, és mától regisztrálhatnak a digitális pályázatkezelő rendszerben, első körben azok, akik a Helyi Fejlesztések Országos Programján (PNDL) keresztül finanszírozott befektetéseket bonyolítanak. A rendszer digitális aláírással ellátott okiratokat fogad el.
 
 
 
 
 
 
 

kapcsolódó

Hírlevél