Átadtuk a forgalomnak a Szatmárnémetit elkerülő körgyűrűt

Átadtuk a forgalomnak a Szatmárnémetit elkerülő körgyűrűt

Péntek délelőtt hivatalosan is átadtuk a forgalomnak Szatmárnémeti közel 20 km-es elkerülő útját.

„Ma régi vágya teljesült a szatmárnémetieknek: átadtuk a forgalomnak a várost elkerülő körgyűrűt. A most felavatott körgyűrű tehermentesíti Szatmárnémeti forgalmát, és az ipari parknak is biztosítja a közúti infrastruktúrát.  A kormány és tagjaként az RMDSZ támogat minden olyan közberuházást, amely a helyi közösségeket szolgálja, az ott élő emberek életkörülményeit javítja. Azon dolgozunk, hogy a közúti és vasúti infrastruktúrát fejlesszük, hogy ezzel beruházókat vonzzunk Románia minden térségébe, és munkahelyeket teremtsünk” – nyilatkozta Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

„Megtörtént a Szatmárnémeti Körgyűrű hivatalos átadása. A megvalósítása több mint négy évig tartott, ami egyeseknek soknak tűnhet, de, amennyiben figyelembe vesszük azt, hogy hány évig szolgálja majd a szatmáriakat, és mennyire hasznos ez a beruházás, már nem is tűnik olyan hosszú időnek. Ugyanakkor készül a Strand utcai harmadik Szamos-híd is, ami az utóbbi 32 év legfontosabb szatmárnémeti beruházása. Csak így tovább Szatmárnémeti!” – fogalmazott Kereskényi Gábor polgármester.

Szatmárnémeti körgyűrűje a város északi részéről, a DN19-es országútról, a halmi és máramarosszigeti utak kereszteződésétől indul, a város nyugati része, Nagykároly felé halad és Szatmárnémeti déli részén ér véget az E81-es, Zilah és Kolozsvár felé vezető európai úton. A körgyűrűn két forgalmi csomópont található, valamint egy 650 méter hosszú híd a Szamos fölött. Az elkerülő út építését a Nagy Infrastruktúra Operatív Programból 2014-2020 (POIM) finanszírozták.

kapcsolódó

Hírlevél