Meghívó „A nád, a víz- és biodiverzitás fenntartható kezelésének eszköze” elnevezésű Kovászna megyei környezetvédelmi projekt indító eseményére

Meghívó „A nád, a víz- és biodiverzitás fenntartható kezelésének eszköze” elnevezésű Kovászna megyei környezetvédelmi projekt indító eseményére

Július 16-án, 11.00 órától a Rétyi-tónál indítja el a kormány Fenntartható Fejlődés Főosztálya a Vízalatti Kutatóközpont Egyesülettel együttműködve A nád, a víz- és biodiverzitás fenntartható kezelésének eszköze elnevezésű projektet Kovászna megyében.  A kezdeményezés célja 3 úszó sziget (plaur) megépítése és elhelyezése a Rétyi-, Besenyői- és Felsőrákosi tavak felszínén a vizek tisztításának és természetes megújulásának, illetve a biodiverzitás támogatása érdekében a madarak, valamint vízi és víz alatti állatok tenyésztési helyeinek létrehozásával.

Az eseményre a kormány Fenntartható Fejlődés Főosztálya szeretettel várja a sajtó képviselőit. A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, így kérjük, hogy részvételi szándékukat az ITT mellékelt űrlap kitöltésével jelezzék június 13-án, 11.00 óráig.

További információk a cristian.iordache@gov.ro e-mail címen, vagy a +40 72363502 telefonszámon. 

 

***A tiszta víz és a biológiai sokféleség megőrzése két kulcsfontosságú cselekvési terület a fenntartható jövő biztosítása érdekében. A természet kifejlesztette saját eszközét, amely elősegíti a víz fertőtlenítését és hozzájárul a vízi élőlények fennmaradásához: az úszó nádsziget. Az emberi tevékenység következtében a természetes képződmény már eltűnt a vízi élőhelyek többségéből.

A projekt Az úszó szigetek 48, egymással összekapcsolható elemből készülnek, melyek mérete 1,2 m x 1,2 m, kizárólag biológiailag lebomló anyagokat használnak: fa raklapokat és juta vásznat.

kapcsolódó

Hírlevél