Biró Rozália

Biró Rozália

Telefon:
Cím:

Törcsvár (Branului) utca 9 szám, 410155 Nagyvárad, Románia

24 éve dolgozom a romániai politikai életben. 2000-ben a nagyváradi tanács tagjaként, majd 2001-től Nagyvárad alpolgármestereként. Tizenegy meghatározó év volt tele kihívásokkal, megvalósításokkal a váradi magyar élet gazdagításával. 2012-ben az RMDSZ Bihar megyei szervezete szenátori tisztségbe javasolt, amit közösségünk bizalmának köszönhetően elnyertem. Rá két évre megalakítottuk az RMDSZ Nőszervezetét, amely az évek alatt sok munkával kinőtte magát, és mára már 21 megyében, közel 200 helyi szervezettel erősíti közösségünket, és amelynek elnöki feladatkörét a kezdetektől látom el.

2016-tól a román parlament RMDSZ-es képviselője vagyok és a Képviselőház külügyi bizottságának elnöki tisztségét töltöm be. Miután 7 évig az Európai Néppárt Nőszervezetének alelnöke voltam, 2022-ben megpályáztam az elnöki tisztséget, és azt meg is nyertem.

Közösségépítőnek vallom magam, aki a Szövetségben élő és gondolkodó emberként látja a jövőjét, akinek fontos a partnerség, az emberekre figyelés és a szakmaiság. Biztos vagyok benne, hogy a politika nemcsak a nők számára bonyolult terep. Fontos, hogy körülöttünk, vezetők körül jó csapat legyen, hogy egyeztetni tudjunk különböző nézőpontokat, mivel csak így juthatunk el életképes megoldásokhoz; kell a következetesség, az erő és kitartás, hogy véghez vigyük  amit elkezdünk.

A közéletben való szerepvállaláshoz nélkülözhetetlen a család messzemenő támogatása. A megértésre, az elfogadásra, a feltétel nélküli szeretetre, az önfeláldozásra gondolok. Az idő szorításában a családi életre alig szakíthatunk néhány órát. Én  nagyon hálás vagyok, és köszönöm feltétel nélküli megértésüket a férjemnek Barnának, és a gyermekeimnek: a 23 éves Barninak, aki a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem negyed éves hallgatója, és Detti lányomnak, aki a Babes-Bolyai Tudományegyetem Jogi karának hallgatója.kapcsolódó

Hírlevél