Választási előkészületek a Partiumban - Ülésezett a Szövetség Partiumi Regionális Önkormányzati Tanácsa

Választási előkészületek a Partiumban - Ülésezett a Szövetség Partiumi Regionális Önkormányzati Tanácsa

Március 16–án, pénteken délben tartotta soros ülését a Partiumi Regionális Önkormányzati Tanács Nagyszalontán. A PÖT ülésén meghívottként jelen voltak Horváth Anna, önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettes valamint Seres Dénes és Pető Csilla képviselők.

A Bihar, Szatmár, Szilágy, Arad, Temes és Máramaros megyék RMDSZ-es önkormányzati képviselőit tömörítő testület idei első ülésének fő napirendi pontja a júniusi helyhatósági választások előkészítése volt. A lendületes, pozitív hangvételű megbeszélés keretében az önkormányzati képviselők áttekintették a felkészülési időszak főbb határidőit, eszmecserét folytattak azokról a gyakorlati tennivalókról, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a sikeres választások előkészítéséhez.

Szabó Ödön, a Partiumi Regionális Önkormányzati Tanács elnöke, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke itt rámutatott: „A megosztást nem szabad támogatni: sem itthonról, sem az ország határain kívülről. A magyar-magyar versenyben a román pártok, a román jelöltek nyernek.”

"Célunk, hogy megnyerjük a választásokat, de feladatunk és felelősségünk, hogy távol tartsuk magunkat a politikai sárdobálás csapdájától. A mi legnagyobb veszteségünk az a közélettől elforduló, elidegenedő erdélyi magyar, aki az egymásnak feszülő  vagdalkozásoktól , a demagóg becsmérelésektől elrettenve nem menne el szavazni" – fogalmazott Horváth Anna.

Tonk Gabriella, a Főtitkárság szociális kérdésekért felelős tanácsadója bemutatta a Szövetség családtámogatási programjának fejleményeit, ismertette az önkormányzatok szerepét és felelősségét a program sikerének biztosításában. A családtámogatási programmal kapcsolatosan a testület javaslatként fogalmazta meg, hogy azokon a településeken, ahol a magyarság nem rendelkezik polgármesteri vagy alpolgármesteri szintű önkormányzati képviselettel, és egyelőre nem nyílt lehetőség a családtámogatási programok helyi költségvetésből történő finanszírozására, ott a Communitas Alapítvány nyújtson kiemelt támogatást a Szövetség családtámogatási programjának megvalósításához.

kapcsolódó

Hírlevél