Országszerte zajlik az RMDSZ Nőszervezetének harmadik kiadásához érkezett ünnepváró rendezvénysorozata, a Mosolygó Karácsonyt!

Országszerte zajlik az RMDSZ Nőszervezetének harmadik kiadásához érkezett ünnepváró rendezvénysorozata, a Mosolygó Karácsonyt!

Az RMDSZ Nőszervezetének szervezésében ezekben a hetekben zajlik az eddigi években nagy sikernek örvendő Mosolygó Karácsonyt! országos rendezvénysorozat, amely idén is az ünnepi hangulat megteremtésére, valamint a hátrányos helyzetben élők támogatására helyezi a hangsúlyt. Az esemény harmadik kiadásába 24 megyei/területi, valamint közel 200 helyi nőszervezet kapcsolódik be, amelyek egyre változatosabb programkínálattal teszik gazdagabbá a helyi magyar közösségek ünnepvárását.

A Mosolygó Karácsonyt! országos rendezvénysorozatunk célja továbbra is változatlan: az ünnepek előtti időszakban szeretnénk fokozott figyelmet fordítani egymásra, idén is olyan gyerekekhez, családokhoz, idős személyekhez fordulunk, akinek szüksége van a karácsonyi törődésre. Ezen célkitűzések mentén a helyi és megyei nőszervezeteink az elkövetkező hetekben olyan programok lebonyolítását vállalták, mint a cipősdoboznyi szeretet, amely révén az egyházakkal közösen több ezer ajándékcsomagokat készítünk és osztunk szét országszerte. Az adventi koszorúkészítések, korházak és öregotthonok látogatása, kalácssütés, különböző kézműves tevékenységek és sok más érdekes és egyben hasznos esemény révén kapcsolódnak be a magyar közösségek ünnepi készülődésébe” – tájékoztatott Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke. Ugyanakkor kiemelte, hogy az előző évekhez hasonlóan a Mosolygó Karácsonyt! rendezvénysorozat idén is az egyházak nőszervezeteivel partnerségben valósul meg.

Csóti Emese, az RMDSZ Nőszervezetének ügyvezető elnöke a Kreatív Advent verseny harmadik kiadásáról számolt be: „idén harmadik alkalommal hirdettük meg a Kreatív Advent versenyünket az RMDSZ Nőszervezet Facebook oldalán, amelyet elsősorban az online követőinknek szánunk, ezáltal is népszerűsítve szervezetünk tevékenységeit, és amelynek célja, hogy ebben a közegben is megosszák egymással a hölgyek a készülődés apró örömeit. A jelenleg is zajló verseny keretén belül már számos, szebbnél-szebb koszorút láthatunk. Továbbra is várjuk a saját készítésű adventi koszorúk fotóit a verseny@rmdsz.ro e-mail címre, december 21-én, a verseny lezárásakor a legnagyobb népszerűségnek örvendő alkotás tulajdonosát értékes díjakkal jutalmazzuk.

Az RMDSZ Nőszervezete ezúton is felkér minden érdeklődőt, hogy kapcsolódjanak be ezekbe a tevékenységekbe, annak érdekében, hogy közösen, minél tágabb körben kívánhassunk Mosolygó Karácsonyt.

kapcsolódó

Hírlevél