Nyílt levél Toró T. Tibor pártelnök részére - Ne hagyják parlamenti képviselet nélkül a szórványban élő magyar közösségeket!

Nyílt levél Toró T. Tibor pártelnök részére - Ne hagyják parlamenti képviselet nélkül a szórványban élő magyar közösségeket!

Tisztelt pártelnök úr,

reménykedve vártuk válaszát Winkler Gyula, az SZKT szórvány-frakciójának elnöke által küldött levelére, amelyben felkéri az EMNP vezető testületét, hogy vizsgálja felül jelöltállítási szándékát és ne indítson jelölteket azokban a megyékben, ahol a magyarság demográfiai aránya tíz százaléknál kisebb. Az Ön válasza nem késett, azonban sajnálatos módon a pártérdeket a szórványban élő magyar közösségek érdeke fölé helyezte.

Minden józanul gondolkodó, és számolni tudó személy számára egyértelmű: a 6+3-as alternatív küszöb elérése az EMNP által csak akkor lehetne lehetséges elképzelés, ha az RMDSZ nem indítana jelölteket. Az óriásplakátokon reklámozott alternatív küszöb igazából a román pártoknak jelent mandátumot. A tét nem az, hogy az EMNP bejut vagy sem a parlamentbe, hanem, hogy az RMDSZ, vagy valamelyik román párt jelöltje szerez mandátumot.

Önök szándékosan félrevezetik közösségünk tagjait, zavart keltenek, üzenetük célja a megtévesztés és az értéktelen szavazatrablás. Ennek következtében a legnagyobb vesztességet a szórvány fogja elszenvedni!


Tisztelt pártelnök úr!
A jelöltlisták iktatásának törvényes határideje 2012. október 30., eddig még meggondolhatják magukat. Mi bízunk abban, hogy a józan ész, a közösségi érdek fontosabb, mint a pártérdek.

Tisztelettel,

Balázs Béla, a Szeben megyei RMDSZ elnöke
Bálint Mihály, a Krassó-Szörény megyei RMDSZ elnöke
Béres István, a Történelmi Máramaros területi RMDSZ elnöke
Bognár Levente, az Arad megyei RMDSZ elnöke
Décsei Atilla, a Beszterce-Naszód megyei RMDSZ elnöke
Halász Ferenc, a Temes megyei RMDSZ elnöke
Kovács Attila, a Brassó megyei RMDSZ elnöke
Kováts Krisztián, a Fehér megyei RMDSZ elnöke
Vida Noémi, a Nagybánya központú területi RMDSZ elnöke


kapcsolódó

Hírlevél