Molnár Zsolt: december 11-én minél több kisebbségi képviselőt kell Románia Parlamentjébe juttatnunk!

Molnár Zsolt: december 11-én minél több kisebbségi képviselőt kell Románia Parlamentjébe juttatnunk!

Detta város olyan, mint a Bánság kicsiben. Nagyon sok nemzetiség él együtt, itt nap mint nap megvalósul a bánsági multikulturalizmus – hangsúlyozta Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei parlamenti képviselőjelöltje, aki november 28-án, hétfőn kampánycsapatával Dettára látogatott: házról házra járt, a város lakosaival találkozott, illetve a helyi piac árusait is felkereste.

Látogatása során elmondta: „a bánságiak parlamenti képviseletének ugyanolyan változatosnak kell lennie, mint annak a közösségnek, amelyet képviselnie kell. Ahhoz hogy ezt a hagyományt tovább tudjuk vinni, december 11-én minél többen el kell mennünk szavazni. Fontos tehát, hogy Temes megyéből minél több kisebbségi képviselő ott legyen, ahol a törvényeket meghozzák – szerb, bolgár, német, szlovák –, illetve a magyar közösség képviselője, az RMDSZ minél nagyobb erőt felmutatva tudja kivenni a részét a következő négy évben ebben a folyamatban.”

Az elmúlt négy évben az RMDSZ több szinten is hozzájárult a dettai közösség életéhez. „Sikerült anyagi forrásokat szerezni a katolikus templom felújítására, és több alkalommal is szerveztünk közösségi rendezvényeket, előadásokat, nótaesteket. A helyhatósági választásokon megvalósult a bánsági kisebbségi összefogás, így a magyar és a bolgár közösség közösen indult a megmérettetésen. Ezeket az értékeket kell tovább vinnünk az elkövetkező négy évben”– értékelt Molnár Zsolt, aki különösképp gratulált Katona Györgynek, az RMDSZ helyi szervezete elnöknek az elmúlt években sikeresen végzett közösségépítő munkájához.

kapcsolódó

Hírlevél