Kemény munkával az életerős közösségért

Kemény munkával az életerős közösségért

Bemutatkozott a székelykeresztúri közösségnek Moldován József, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselőjelöltje. November 8-án, a Molnár István Múzeumban tartott kampánynyitó rendezvényen Rafai Emil, a város polgármestere köszöntőjében elmondta, örömmel látja, hogy a székelykeresztúriak hűségesek maradtak a hatékony és erős képviselethez, amit az RMDSZ jelent, de kíváncsiak is a szövetség új jelöltjére, Moldován Józsefre.

A Gyergyó-Keresztúr-Sóvidék körzet képviseletéért harcba szálló közgazdász elmondta, 2012-ben felelőtlenség hangzatos kijelentéseket tenni. "Az RMDSZ most is megfontolt, józan és kivitelezhető megoldásokat kínál a legnagyobb kihívásokra, amelyet a munkahelyteremtés és a vidéki városok fejlesztése jelent" – szögezte le.

“Vidéki térségeink közül páran lemaradtak a fejlődés versenyében. A lemaradásnak történelmi okai is vannak, a központi hatalom ellenséges viszonyulásának tudható be. Azt is hozzá kell tennünk, hogy nagyon sok minden rajtunk múlott, múlik. Nekünk azért kell tennünk, hogy a kedvezőtlen környezet, az iparhiány és más negatív feltételek ellenére ezt a leszakadást, lemaradást behozzuk. Ehhez mentalitásváltásra van szükség. Ugyanakkor meg kell néznünk, milyen előnyökkel rendelkezik ez a vidék, és hogyan tudjuk ezeket hasznosítani a térség javára” – foglalta össze gazdasági programjának lényegét Moldován József.

Az esemény keretében a jelenlévő intézményvezetőknek és egyházi méltóságoknak is lehetőségük volt feltenni kérdéseiket, megfogalmazni véleményüket a parlamenti képviselőjelölt programját, elképzeléseit illetően.

A november 7-i korondi, illetve a 8-i székelykeresztúri bemutatkozót követően, november 13-án Gyergyószentmiklóson kerül sor kampányindító eseményre, ahol Kelemen Hunor szövetségi elnök és Moldován József találkozik a választókkal.

 

 

kapcsolódó

Hírlevél