Rafai Emil

Rafai Emil

Cím:

535400, Székelykeresztúr, Szabadság tér, 27 szám, Hargita megye

1971. október 24-én születtem Székelykeresztúron. Itt jártam  óvodába majd   1978-1986 között  a helyi  4-es számú általános iskola  padjait koptattam. Boldog gyermekkorom vakációs időszakait a legendás Firtos lábánál, Énlakán töltöttem. Itt volt alkalmam közvetlenül betekintést nyerni és bekapcsolódni az egyszerű székely falvak küzdelmes életébe.

Az 1986-1990 időszakban  középiskolai tanulmányaimat a székelykeresztúri „Orbán Balázs” Gimnáziumban folytattam, különös érdeklődést tanúsítva modern korunk egyik meghatározó találmánya, a számítógépek iránt. Ez az érdeklődésem határozta meg későbbi  pályaválasztásom és szakmai karrierem egyik irányvonalát, ugyanis 1990-1995 között a kolozsvári Technikai Egyetemen, az Automatizálás és Számítógépek Fakultás  számítógép karán gyarapítottam tudásomat, ahol 1995-ben sikeresen államvizsgáztam. Ezt követően 1996-ban beiratkoztam a Babes-Bolyai Tudományegyetem keretében működő Közgazdasági Egyetem „bank és értéktőzsde” látogatás nélküli tagozatára, ahol sikeresen második egyetemi diplomát szereztem 2000-ben.  

Időközben 1996-tól sikerült alkalmazást kapnom a székelykeresztúri Szerszámacél RT számítóközpontjában mint informatikus, ahol rövid idő alatt már 1998-ban irodavezetői beosztásba kerültem. 2000-ben egy új lehetőség tárult ki előttem: sikeresen pályáztam meg a székelykeresztúri közszolgáltató vállalat, az Acatel Rt pénzügyi ügyvezetői tisztségét, amelyet 2008 májusában történt polgármesterré választásomig sikeresen betöltöttem.

Az 1989-es forradalom fiatalos lelkesedésemben  közösségi szerepvállalásra sarkallt, elkötelezve magam a polgári demokratikus és a nemzeti kisebbségi jogainkért való küzdelemre. Erre kiváló keretet szolgált kezdetben a Kolozsvári Magyar Diákszövetség  majd később a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. 2004-2008 között már mint választott RMDSz önkormányzati képviselő tevékenykedtem  Székelykeresztúr város  helyi tanácsában, majd szakmai és politikai tevékenységem elismeréseként a városi RMDSz jelöltjeként polgármesteri mandátumhoz jutottam 2008-ban. Azóta legfontosabb teendőmnek Székelykeresztúr város fejlesztését és közösségi felvirágoztatását tartom – ez irányú fáradozásaim úgy látszik, hogy összhangban vannak a helyi  RMDSz tagság elvárásaival, ugyanis 2009 óta a városi szervezet választott elnöke vagyok.  

Mindezek mellett szakmai képzettségemet is próbálom kamatoztatni, ugyanis 2003-óta egy könyvelési magáncéget is működtetek, amely nem csupán anyagi hanem szakmai elégtételt és sikerélményt is szolgáltat számomra.

Magánéletemben meghatározó szerepe és fontossága van  családomnak, feleségemmel Zsuzsannával 1998 óta boldog házasságban élek és  három gyerekünk (Antónia, Rajmund és Bíborka-Zsuzsánna) neveléséről gondoskodunk. Mindannyian szeretjük a természetet, népi hagyományainkat és kultúránkat, kedvelünk sportolni és kirándulni,  örülünk barátaink meg rokonaink társaságának és minden olyan szabad percnek, amelyre hivatali elfoglaltságaim időt engednek szakítani.


kapcsolódó

Hírlevél