Hasznosítsák itthon a külföldön szerzett tapasztalatokat - Ballagtak a Tasnádi Ipari Iskolaközpontban

Hasznosítsák itthon a külföldön szerzett tapasztalatokat - Ballagtak a Tasnádi Ipari Iskolaközpontban

A tegnap a Tasnádi Ipari Iskolaközpont végzőset búcsúztatták az iskola XI-es tanulói, illetve a jelenlevő tanárok, családok, rokonok, barátok. Az Eseményen Sógor Csaba, az Európa Unió parlamenti képviselője, Véron András polgármester és az RMDSZ megyei jelöltjei is díjakat adtak át a végzősöknek.

Sógor Csaba beszédében azt javasolta a végzősöknek, hogy használják ki a külföldi ösztöndíjak nyújtotta lehetőségeket, többek között az Erasmus programját, amely Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, de kijelentette azt is továbbá, hogy tanulmányaik elvégzése után térjenek haza szülőföldjükre, hogy a külföldön szerzett tapasztalatokat itthon kamatoztassák.

„A tanulmányaitok befejezése a líceumban az első lépés a felnőtté válás útján, és lassan, az elmúlt négy év alatt kialakult a személyiségetek az iskola falai között”-mondta Véron András, Tasnád polgármestere. Az elöljáró a tanár diák viszonnyal kapcsolatban elmondta még, hogy a tasnádi iskola tanári karának egész életükben hálásak lesznek majd a végzősök a négy év alatt átadott tudásért, szép szavakért, jótanácsokért. A ballagáson Török Tamást és Glikuta Arnoldot a helyi RMDSZ szervezet tüntette ki különdíjjal, Sógor Csaba a legjobb tanulót, Dőringer Henriettát jutalmazta, akinek Erdei D. István nevében Véron András is jutalmat adott át, és Varga Attila nevében pedig Rés Saroltát. Sógor Csaba az iskola futballcsapatának legjobb támadóját, Nagy Imre Zoltánt pedig egy olyan labdával lepte meg, amilyennel az Európai Bajnokságon fognak játszani a csapatok.

kapcsolódó

Hírlevél