Gyors segítség az árvíz sújtotta településeknek

Gyors segítség az árvíz sújtotta településeknek

Az elmúlt napokban lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozta árvízkárok elhárítása, illetve az újabbak megelőzése érdekében látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Nagygalambfalvára és Siménfalvára június 7-én, csütörtökön.

A tanácselnök az árvízkárok következtében használhatatlanná vált siménfalvi kutak fertőtlenítésére közel fél tonna fertőtlenítőszert vitt Siménfalvára. Számos háztartást árasztott ugyanis el a víz a településen, a lezúduló áradat udvarokat, lakásokat, pincéket, kutakat, gazdasági épületeket öntött el.

Nagy károkat okozott az ár a Siménfalvához tartozó Székelyszentmihályon is, ahol a Köves pataka átjárhatatlanná vált. Borboly Csaba a károk rendezésére sürgősséggel 15 ezer lejt utalt ki a településnek. A tanácselnök arra kérte Péter Zoltánt, Siménfalva polgármesterét, hogy még aznap fogjanak neki sürgősséggel az árvízvédelmi munkálatoknak.

– Mindennél fontosabbnak tartom, hogy minden időszakban a legfontosabb teendőnk a bajbajutottak segítése legyen. Az árvízkárok sürgős feladat elé állítottak, amit igyekeztünk ma elvégezni – nyilatkozta Borboly Csaba Siménfalván, ahol a fertőtlenítőszerek kiosztásán kívül a továbbiakban árvízvédelmi munkálatokat szeretnének végezni, ehhez azonban előbb a helyi területtulajdonosok beleegyezése szükséges.

kapcsolódó

Hírlevél