Célirányban a Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti út felújítása – Aláírták a finanszírozási szerződést

Célirányban a Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti út felújítása – Aláírták a finanszírozási szerződést

Az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny-programban nyert 140 millió lej támogatást Hargita Megye Tanácsa a Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti 137-es jelzésű megyei út felújítására. A támogatási szerződést november 8-án, szerdán írták alá Bukarestben a fejlesztési minisztériumban.

Tavaly a terveket többszőr is konzultációra bocsájtották: https://hargitamegye.ro/szekelyudvarhely-es-szekelykeresztur-kozotti-megyei-utszakasz-felujitasi-terveihez-lehet-meg-ezen-a-heten-hozzaszolni/

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácásnak elnöke kiemelte, az elkészült tervek alapján megyénk egyik legszebb és legbiztonságosabb megyei útja lesz elkészülte után. Az út mellett zöldövezettel elválasztott bicikliút is helyet kap.

Bíró Barna Botond alelnök és elnökhelyettes megköszönte a megyei tanács munkáját, hozzátéve külön örül, hogy sikerült a közbeszerzési procedúrát is lebonyolítani és hamarosan a nyertes kivitelezővel is szerződést írhatnak alá. Amennyiben nem lesz akadály tavasszal indulhatnak a munkálatok.

Antal Lóránt szenátor hozzátette az RMDSZ korábbi kormányzati és jelenlegi parlamenti képviseleti munkájának köszönhető ezen kidolgozott programok és pénzügyi támogatás. Mint mondta, ez az infrastrukturális beruházás Hargita megyének és Udvarhelyszéknek előrelépés logisztikai és gazdasági szempontból.

 

 

kapcsolódó

Hírlevél