Biró Rozália: közös erőfeszítéssel érhetünk el lényeges változásokat a gyermekek jogainak biztosítása érdekében Fotó: Fotó: Tamás Ágnes

Biró Rozália: közös erőfeszítéssel érhetünk el lényeges változásokat a gyermekek jogainak biztosítása érdekében

A Romániában élő gyermekek egészsége témában szervezett konferenciát a szenátus Emberjogi és Közegészségügyi Bizottsága december 9-én. A rendezvény kezdeményezője Biró Rozália, az RMDSZ szenátora, az Emberjogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság elnöke volt.

„A mai konferencia a május 27-i értekezlet folytatásának és eredményének tekinthető, hiszen az akkori jelentést, miszerint szükség van egy koherens gyermekgyógyászati hálózat kiépítésére, elfogadta a szenátus” – emelte ki Biró Rozália a konferencia ünnepélyes megnyitóján.

 

A tanácskozáson, amelyen az egészségügyi-, sport-, mezőgazdasági-, munkaügyi-, oktatási minisztériumok, valamint a civil szféra és a szakegyesületek képviselői is jelen voltak, a Szövetség szenátora A kiskorúak egészségéért címet viselő intézményközi egyezmény aláírását kezdeményezte, amely a közel 65 előadó által bemutatott problémakörök és megoldási javaslatok, a gyermekek egészséghez való jogának biztosítása terén előforduló hiányosságokra kíván megoldásokat találni.

 

„Csakis közös erőfeszítéssel, mind a politikum, mind a szaktárcák, szakmai szervezetek, valamint a civil szféra képviselőinek közreműködésével érhetünk el lényeges változásokat a gyermekek jogainak biztosítása, illetve az őket érintő egészségügyi szolgáltatások minőségének javítása érdekében” – összegzett a szenátor.

 

kapcsolódó

Hírlevél