Avatóünnepség Máréfalván

Avatóünnepség Máréfalván

 A máréfalvi Nyirő József Általános Iskola épületének felújítása 2007-ben kezdődött el a helyi- és megyei önkormányzat támogatásának, illetve az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően. A több, mint 2,2 millió lejes beruházás 280 máréfalvi gyereknek és oktatónak biztosít jobb és élhetőbb iskolai körülményeket. A korszerűsített máréfalvi iskola avatójára csütörtökön, május 24-én délelőtt került sor. Az eseményen jelen volt dr. Verestóy Attila szenátor, Borboly Csaba, a Hargita Megyei tanács elnöke, Dávid Lajos, az RMDSZ máréfalvi polgármestere, valamint a helyi közösség kiemelkedő személyiségei.

 

Dávid Lajos köszöntő beszédében elmondta: „Az iskola teljesen megújult, azt is mondhatnánk, hogy új iskolát avatunk. Iskolát pedig csak az épít, aki bízik a jövőben, az összefogásban” - vélte a polgármester.

Az ünnepség keretén belül sor került a máréfalvi iskola székelykapujának a felavatására. „Olyan megvalósításoknak vagyunk tanúi, amelyeket érdemes megünnepelni. Komoly erőfeszítés és anyagi támogatás gyümölcse, felelős vezetőink közös összefogásának eredménye – nyilatkozta köszöntő beszédében Kovács Piroska, a máréfalvi iskola nyugalmazott igazgatónője.

„Nyirő József most letekint ránk, mosolyog, és arra gondol, munkássága nem volt hiábavaló. Gondolatai, az általa képviselt értékek ugyanis itt élnek” – vélte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki könyvcsomagot is ajándékozott az iskola könyvtárának, hangsúlyozva: Máréfalváról számos más település is példát vehet.

„Máréfalván mindenki tudja, mi a feladata, és végzi is azt. Nekünk, különböző szinten tevékenykedő, választott tisztségviselőknek az a dolgunk, hogy mindehhez megteremtsük a szükséges anyagiakat. Élni, megélni történelmünket, hogy jövőnk újabb ezer évre biztosítva legyen, ez a dolgunk” – hangsúlyozta dr. Verestóy Attila szenátor, majd arról beszélt, hogy „ez az év fontos, hisz közösségünknek bizonyítania kell, hogy vannak emberei, akik képviselni tudják. Döntenünk kell, folytatjuk-e a munkát azokkal az emberekkel, akik építettek, akik tettek a közösségért, vagy közömbösek leszünk, és azt mondjuk, elmehetnek mások helyettünk szavazni. Nem kis döntés, így nem kis feladat hárul mindenkire” – vélte a szenátor.

A máréfalvi avatóünnepség az iskola tanulóinak kultúrműsorával zárult. 

kapcsolódó

Hírlevél