A polgármesterek Lokodi Edit Emőkét javasolják megyei tanácselnök-jelöltnek

A polgármesterek Lokodi Edit Emőkét javasolják megyei tanácselnök-jelöltnek

RMDSZ Maros megyei szervezete 2012. február 17-én, Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota kistermében, mintegy 250 tisztségviselő részvételével kampány előkészítő tanácskozást szervezett.

A megbeszélést Dr. Kelemen Atilla megyei elnök, Lokodi Edit Emőke önkormányzati tanácselnök, Borbély László TKT elnök, Péter Ferenc regionális önkormányzati tanácselnök, valamint Szabó Árpád ügyvezető elnök vezette. A résztvevők között polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácsosok, marosvásárhelyi önkormányzati tanácsosok, kerületi és községi RMDSZ elnökök voltak jelen.

Az ülésen többek között politikai beszámolóban ismertették a kormányzási részvétel körülményeit és feltételeit, az RMDSZ kampánystratégiájának főbb elemeit, valamint ajánlást fogalmaztak meg a TKT-nak a megyei tanácselnök-jelölt személyét illetően. Dr. Kelemen Atilla elmondta, hogy az RMDSZ minden önkormányzatban, ahol 15% felett van a magyarság létszáma, polgármester-jelöltet állít. Hangsúlyozta, hogy a megváltozott önkormányzati törvény, mely szerint egyfordulós választáson lehet az idén eldönteni, hogy a következő négy évben ki legyen a polgármester, az RMDSZ számára több olyan helységben is nagy lehetőséget kínál, ahol eddig nem sikerült megnyerni a választásokat. Fő célkitűzésnek a megyeszékhely polgármesteri és a Megyei Tanács elnöki tisztségének megnyerését nevezte meg.

Borbély László ismertette az RMDSZ kormánykoalíciós feltételeit, melyek újabb lehetőségeket nyitnak a magyar érdekvédelem számára. Hangsúlyozta, hogy a feltételek között szerepel a nemzetiségi vonatkozású feltételek mellett a fizetés- és nyugdíjemelés is, melyeket az RMDSZ foglalt a megállapodásba. Lokodi Edit Emőke felszólította a polgármestereket és az RMDSZ vidéki tisztségviselőit, hogy a hónap végéig véglegesítsék a következő hónapok rendezvény naptárát, hogy a választásokig hátralevő időben minden magyarlakta Maros megyei településre eljuthassanak az RMDSZ megyei jelöltjei. A gyűlés egyöntetű szavazattal Lokodi Edit Emőke jelölését javasolja a soron következő Területi Képviselők Tanácsának megyei tanácselnöki tisztségre.

kapcsolódó

Hírlevél