A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panaszt tesz az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panaszt tesz az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál

A vasárnapi Sepsi OSK - FCSB első ligás futballmérkőzésen ismét xenofób, magyarellenes megnyilvánulásokkal kellett szembesülnie a sepsiszentgyörgyi csapatnak és szurkolótáborának.

A FCSB drukkerei fütyülni kezdtek, amikor a brassói Ifjúsági Stadion hangosbemondóján magyarul mondták be a csapatokat, majd a mérkőzés során kiterítettek egy bannert, amelyen ez állt: „A ti otthonotok nem Romániában van. Menjetek innen!”

Sajnálatos módon egyre gyakoribbak a sportrivalizálás határait túllépő, magyargyűlölő megnyilvánulások a romániai futballmérkőzéseken. Mind ez idáig azonban nem történt semmilyen jelentős lépés ezek megelőzése érdekében. A bírók általában szó nélkül hagyják a gyűlölködő skandálásokat, az utólagos büntetések elmaradnak, a helyzet pedig egyre súlyosbodik.

Az RMDSZ által alapított Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat levélben fordul a Román Labdarúgó Szövetséghez, amelyben ismételten felkérjük, hogy lépjen fel a futballmérkőzéseken előforduló xenofób magatartások ellen. Továbbá az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál is panaszt teszünk a történtek kapcsán.

 

 

kapcsolódó

Hírlevél